Nazwa produktu | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | Kalkulator Kalorii | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Waga g | (kcal) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (mcg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (mg) | (IU) | (mg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | ||
salami, po obróbce termicznej, wołowina i wieprzowina | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 336 | 22 | 26 | 2.4 | 0.44 | 0.52 | 0 | 0 | 0 | 0 | - | 2.5 | 11 | 9.3 | 0.59 | 0 | 0 | 0.37 | 0.36 | 1.2 | 0.46 | 1.5 | 0 | 41 | 0.22 | 3 | 15 | 1.6 | 19 | 191 | 316 | 1449 | 2.9 | 0.36 | 0.98 | 31 | 0.52 | 0.11 | 0.67 | 0.3 | 1.1 | 0.68 | 0.93 | 0.48 | Dodaj | |
salami, po obróbce termicznej, z indyka | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 172 | 19 | 9.2 | 1.6 | - | - | - | - | - | - | - | 2.5 | 3.2 | 2.8 | 0 | 2 | 0 | 0.43 | 0.3 | 1.1 | 0.43 | 0.99 | 0 | 24 | 0.24 | 10 | 40 | 1.3 | 22 | 266 | 216 | 1004 | 2.3 | 0.19 | 0.02 | 26 | 0.68 | 0.17 | 0.81 | 0.44 | 1.4 | 0.8 | 1.2 | 0.61 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
porcja, 28g | 48 | 5.4 | 2.6 | 0.43 | - | - | - | - | - | - | - | 0.69 | 0.89 | 0.78 | 0 | 0.56 | 0 | 0.12 | 0.085 | 0.3 | 0.12 | 0.28 | 0 | 6.7 | 0.067 | 2.8 | 11 | 0.35 | 6.2 | 74 | 60 | 281 | 0.65 | 0.053 | 0.0056 | 7.4 | 0.19 | 0.049 | 0.23 | 0.12 | 0.4 | 0.22 | 0.34 | 0.17 | Dodaj | |
salami, włoska, wieprzowina i wołowina, produkt suchy, w plasterkach, 50% mniej sodu | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 350 | 22 | 26 | 6.4 | - | - | - | - | - | - | - | 2.3 | 13 | 9.8 | - | 0 | 0 | 0.6 | 0.29 | 1.1 | 0.5 | 1.9 | 0 | - | - | 2 | 8 | 1.5 | 17 | 142 | 378 | 936 | 3.2 | 0.08 | 0.038 | 26 | 0.96 | 0.21 | 1.1 | 0.59 | 1.8 | 0.97 | 1.7 | 0.87 | Dodaj | |
salami, włoska, z wieprzowiny | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 425 | 22 | 37 | 1.2 | - | - | - | - | - | - | - | 3.6 | 18 | 13 | - | 0 | 0 | 0.93 | 0.33 | 1.1 | 0.55 | 2.8 | 0 | - | - | 2 | 10 | 1.5 | 22 | 229 | 340 | 1890 | 4.2 | 0.16 | 0.07 | 25 | 1 | 0.25 | 1.1 | 0.47 | 1.9 | 1.1 | 1.6 | 0.94 | Dodaj |
Najnowsze wpisy na blogu
Jedno z pytań, jakie najczęściej słyszą wegetarianie, brzmi „to skąd właściwie bierzesz białko?”. Nic w tym dziwnego, w końcu na biologii... więcej »
Już niebawem jesień, więc coraz częściej słyszymy o oczyszczaniu organizmu. Detoks czy oczyszczające diety to typowy jesienny temat numer jeden.... więcej »
Odchudzanie się jest bardzo demonizowane – jesteśmy namawiani do przyjmowania odpowiednich wspomagających zrzucenie zbędnych kilogramów suplementów,... więcej »
Wielu osobom zdrowa dieta automatycznie kojarzy się z dużymi wydatkami... Cóż, faktycznie napakowane cukrem i sztucznymi dodatkami przekąski kosztują... więcej »
Warzywa strączkowe znane są na całym świecie od wieków – bób uprawiano już w znanej wszystkim doskonale z lekcji historii Troi, soczewica była... więcej »
Z jednej strony panuje moda na zdrową, nieprzetworzoną żywność, a sztuczne dodatki do żywności są szkalowane, z drugiej – nie udowodniono w 100%, że... więcej »
Najnowsze przepisy
Danie szybkie i proste w przygotowaniu a do tego również tanie. więcej »
Któż nie lubi jagód? Te niewielkie owoce mają wiele korzystnych właściwości zdrowotnych i znakomicie smakują! Zawierają wiele witamin oraz... więcej »
Smaczna owsianka, idealna na śniadanie. Dobrze zbilansowana ilość węglowodanów i białka, która zasili Wasz organizm na min. 3 godziny, dając... więcej »
Przepyszna sałatka na każdą okazję. Idealna nie tylko jako danie główne ale również jako szybkie rozwiązanie gdy zjawią się goście. Prosta i... więcej »