Tłuszcze w: indyk, młoda kura, ciemne mięso, mięso ze skórą, pieczony
Kwasy tłuszczowe: nasycone, nienasycone, wielonienasycone, jednonienasycone, cholesterol
Planowanie posiłków: Zaloguj się »
Tabela Kalorii
Drób
Indyki
indyk, młoda kura, ciemne mięso, mięso ze skórą, pieczony

indyk, młoda kura, ciemne mięso, mięso ze skórą, pieczony

100 g

Składniki odżywcze

w

Kalorie: 232 kcal

% dziennego zapotrzebowania*
(wg RDA - 2000 kcal)

Cholesterol -
16:1 c -
20:2 n-6 c,c -
18:1 c -
22:1 c -
18:3 n-6 c,c,c -
24:1 c -
18:2 n-6 c,c -
18:2 CLAs -
22:1 t -
18:1 t -
18:2 t not further defined -
18:2 i -
18:2 t,t -
17:1 -
20:3 undifferentiated -
21:5 -
18:3i -
22:4 -
Stigmasterol -
Beta-sitosterol -
Kampesterol -
20:4 n-6 -
20:3 n-6 -
Kwasy tłuszczowe, trans-polyenoic, łącznie -
Kwasy tłuszczowe, trans-monoenoic, łącznie -
13:0 -
15:1 -
20:3 n-3 -
18:3 n-3 c,c,c -
16:1 t -
24:0 -
18:0 -
16:0 -
18:1 undifferentiated -
18:2 undifferentiated -
20:4 undifferentiated -
18:3 undifferentiated -
14:0 -
12:0 -
4:0 -
Kwasy tłuszczowe, nasycone, łącznie 3.86 g
6:0 -
8:0 -
10:0 -
22:6 n-3 -
16:1 undifferentiated -
20:0 -
Kwasy tłuszczowe, trans, łącznie -
22:0 -
14:1 -
15:0 -
Fitosterole -
Kwasy tłuszczowe, wielonienasycone, łącznie 3.42 g
Kwasy tłuszczowe, jednonienasycone, łącznie 4.06 g
20:1 -
18:4 -
20:5 n-3 -
22:1 undifferentiated -
22:5 n-3 -
17:0 -

* RDA - Recommended Dietary Allowances (zalecane dzienne spożycie). Daje wskazówkę, jaka jest zaleca dzienna dawka witamin i składników mineralnych dla danej grupy, niezbędna do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Oblicz własne RDA:
Obliczenia RDA są oparte na indywidualnych czynnikach, takich jak wiek, waga, wzrost i płeć. Po indywidualnym ustawieniu RDA, wszystkie produkty spożywcze w Ile-Kalorii.pl są wyświetlane zgodnie z tymi ustawieniami. W każdej chwili możesz ponownie obliczyć lub zmienić swoje RDA.

Wiek: Płeć:  

Dodaj do kalkulatora kalorii:

Podsumowanie wartości odżywczych:

Kcal 232 12%
Tłuszc. 13 g 13%
Węglo. 0 g <1%
Białko 27 g 27%

Źródła kalorii:
  • Węglowodany (0%)
  • Tłuszcz (33%)
  • Białko (68%)


comments powered by Disqus

Najnowsze wpisy na blogu


Najnowsze przepisy



Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.