Nazwa produktu | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | Kalkulator Kalorii | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Waga g | (kcal) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (mcg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (mg) | (IU) | (mg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | ||
jagnięcina, z Australi, z importu, produkt świeży, udziec, cały (polędwica i golonka), mięso chude i tłuste, 1/8 tłuszczu, na surowo | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 215 | 18 | 15 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.66 | 6.2 | 7.3 | - | - | - | 0.14 | 0.29 | 0.49 | 0.36 | 2.7 | - | - | - | - | 10 | 1.5 | 20 | 173 | 295 | 73 | 3.8 | 0.17 | 0.011 | 4.2 | 0.78 | 0.21 | 0.98 | 0.47 | 1.6 | 0.88 | 1.4 | 0.74 | Dodaj | |
jagnięcina, z Australi, z importu, produkt świeży, udziec, cały (polędwica i golonka), mięso chude i tłuste, 1/8 tłuszczu, po upieczeniu | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 244 | 25 | 15 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.62 | 6.1 | 7.1 | - | - | - | 0.13 | 0.39 | 0.92 | 0.43 | 3 | - | - | - | - | 11 | 2 | 23 | 202 | 309 | 70 | 4.4 | 0.15 | 0.014 | 5.7 | 1.1 | 0.29 | 1.4 | 0.64 | 2.2 | 1.2 | 2 | 1 | Dodaj | |
jagnięcina, z Australi, z importu, produkt świeży, udziec, cały (polędwica i golonka), mięso chude, 1/8 tłuszczu, na surowo | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 135 | 20 | 5.2 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.25 | 2.2 | 2.1 | - | - | - | 0.16 | 0.32 | 0.53 | 0.41 | 3 | - | - | - | - | 8 | 1.6 | 23 | 192 | 329 | 81 | 4.3 | 0.2 | 0.013 | 4.6 | 0.87 | 0.24 | 1.1 | 0.52 | 1.8 | 0.99 | 1.6 | 0.83 | Dodaj | |
jagnięcina, z Australi, z importu, produkt świeży, udziec, cały (polędwica i golonka), mięso chude, 1/8 tłuszczu, po upieczeniu | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 190 | 27 | 8.1 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.38 | 3.3 | 3.3 | - | - | - | 0.14 | 0.42 | 0.99 | 0.46 | 3.2 | - | - | - | - | 9 | 2.2 | 25 | 214 | 326 | 72 | 4.8 | 0.16 | 0.014 | 5.9 | 1.2 | 0.32 | 1.5 | 0.7 | 2.4 | 1.3 | 2.1 | 1.1 | Dodaj | |
jagnięcina, z Australi, z importu, produkt świeży, żebro, mięso chude i tłuste, 1/8 tłuszczu, na surowo | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 289 | 16 | 24 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.99 | 9.8 | 12 | - | - | - | 0.15 | 0.23 | 0.5 | 0.35 | 1.6 | - | - | - | - | 13 | 1.3 | 18 | 156 | 254 | 68 | 2.5 | 0.12 | 0.009 | 6.9 | 0.7 | 0.19 | 0.89 | 0.42 | 1.5 | 0.8 | 1.3 | 0.67 | Dodaj |
Najnowsze wpisy na blogu
Jedno z pytań, jakie najczęściej słyszą wegetarianie, brzmi „to skąd właściwie bierzesz białko?”. Nic w tym dziwnego, w końcu na biologii... więcej »
Już niebawem jesień, więc coraz częściej słyszymy o oczyszczaniu organizmu. Detoks czy oczyszczające diety to typowy jesienny temat numer jeden.... więcej »
Odchudzanie się jest bardzo demonizowane – jesteśmy namawiani do przyjmowania odpowiednich wspomagających zrzucenie zbędnych kilogramów suplementów,... więcej »
Wielu osobom zdrowa dieta automatycznie kojarzy się z dużymi wydatkami... Cóż, faktycznie napakowane cukrem i sztucznymi dodatkami przekąski kosztują... więcej »
Warzywa strączkowe znane są na całym świecie od wieków – bób uprawiano już w znanej wszystkim doskonale z lekcji historii Troi, soczewica była... więcej »
Z jednej strony panuje moda na zdrową, nieprzetworzoną żywność, a sztuczne dodatki do żywności są szkalowane, z drugiej – nie udowodniono w 100%, że... więcej »
Najnowsze przepisy
Danie szybkie i proste w przygotowaniu a do tego również tanie. więcej »
Któż nie lubi jagód? Te niewielkie owoce mają wiele korzystnych właściwości zdrowotnych i znakomicie smakują! Zawierają wiele witamin oraz... więcej »
Smaczna owsianka, idealna na śniadanie. Dobrze zbilansowana ilość węglowodanów i białka, która zasili Wasz organizm na min. 3 godziny, dając... więcej »
Przepyszna sałatka na każdą okazję. Idealna nie tylko jako danie główne ale również jako szybkie rozwiązanie gdy zjawią się goście. Prosta i... więcej »