Makroelementy i mikroelementy w: przepiórka, po obróbce termicznej, części jadalne
Magnez, wapń, potas, żelazo i inne składniki mineralne w porcji
Planowanie posiłków: Zaloguj się »
Tabela Kalorii
Drób
Przepiórki
przepiórka, po obróbce termicznej, części jadalne

przepiórka, po obróbce termicznej, części jadalne

100 g

Składniki odżywcze

w

Kalorie: 227 kcal

% dziennego zapotrzebowania*
(wg RDA - 2000 kcal)

Wapń, Ca 15 mg2 %
Żelazo, Fe 4.43 mg25 %
Magnez, Mg 22 mg7 %
Fosfor, P 279 mg40 %
Potas, K 216 mg5 %
Sód, Na 52 mg3 %
Cynk, Zn 3.1 mg39 %
Miedź, Cu 0.592 mg66 %
Mangan, Mn -
Selen, Se 21.8 mcg40 %
Fluor, F -

* RDA - Recommended Dietary Allowances (zalecane dzienne spożycie). Daje wskazówkę, jaka jest zaleca dzienna dawka witamin i składników mineralnych dla danej grupy, niezbędna do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Oblicz własne RDA:
Obliczenia RDA są oparte na indywidualnych czynnikach, takich jak wiek, waga, wzrost i płeć. Po indywidualnym ustawieniu RDA, wszystkie produkty spożywcze w Ile-Kalorii.pl są wyświetlane zgodnie z tymi ustawieniami. W każdej chwili możesz ponownie obliczyć lub zmienić swoje RDA.

Wiek: Płeć:  

Dodaj do kalkulatora kalorii:

Podsumowanie wartości odżywczych:

Kcal 227 11%
Tłuszc. 14 g 14%
Węglo. 0 g <1%
Białko 25 g 25%

Źródła kalorii:
  • Węglowodany (0%)
  • Tłuszcz (36%)
  • Białko (64%)


comments powered by Disqus

Najnowsze wpisy na blogu


Najnowsze przepisy



Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.