Ile kalorii: pestki dyni i kabaczka, po upieczeniu, bez soli
Tabela Kalorii: kalorie (kcal) i wartości odżywcze z wagą typowej porcji produktu
Planowanie posiłków: Zaloguj się »
Tabela Kalorii
Orzechy i nasiona
Pestki dyni
pestki dyni i kabaczka, po upieczeniu, bez soli

pestki dyni i kabaczka, po upieczeniu, bez soli

100 g

Składniki odżywcze

w

Kalorie: 574 kcal

% dziennego zapotrzebowania*
(wg RDA - 2000 kcal)

Woda -
Kalorie 574 kcal
Energia -
Białko 29.84 g65 %
Tłuszcze 49.05 g
Popiół -
Węglowodany (jako różnica) 14.71 g11 %
Błonnik -
Cukry, łącznie -
Sacharoza 1.14 g
Glukoza (dekstroza) 0.07 g
Fruktoza 0.07 g
Laktoza 0 g
Maltoza 0 g
Galaktoza 0 g
Białko skorygowane -
Skrobia 0.74 g

* RDA - Recommended Dietary Allowances (zalecane dzienne spożycie). Daje wskazówkę, jaka jest zaleca dzienna dawka witamin i składników mineralnych dla danej grupy, niezbędna do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Oblicz własne RDA:
Obliczenia RDA są oparte na indywidualnych czynnikach, takich jak wiek, waga, wzrost i płeć. Po indywidualnym ustawieniu RDA, wszystkie produkty spożywcze w Ile-Kalorii.pl są wyświetlane zgodnie z tymi ustawieniami. W każdej chwili możesz ponownie obliczyć lub zmienić swoje RDA.

Wiek: Płeć:  

Dodaj do kalkulatora kalorii:

Podsumowanie wartości odżywczych:

Kcal 574 29%
Tłuszc. 49 g 49%
Węglo. 15 g 15%
Białko 30 g 30%

Źródła kalorii:
  • Węglowodany (16%)
  • Tłuszcz (52%)
  • Białko (32%)


comments powered by Disqus

Najnowsze wpisy na blogu


Najnowsze przepisy



Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.