Witaminy zawarte w: struś, polędwiczka, po obróbce termicznej
Witaminy z grupy B, C, D, E, witamina A, beta karoten, kwas foliowy w porcji
Planowanie posiłków: Zaloguj się »
Tabela Kalorii
Drób
Struś
struś, polędwiczka, po obróbce termicznej

struś, polędwiczka, po obróbce termicznej

100 g

Składniki odżywcze

w

Kalorie: 155 kcal

% dziennego zapotrzebowania*
(wg RDA - 2000 kcal)

Witamina A, RAE -
Witamina A, IU -
Witamina A (retinol) 0 mcg0 %
Beta-karoten 0 mcg
Alfa-karoten -
Witamina B1 (tiamina, aneuryna) 0.229 mg21 %
Witamina B2 (ryboflawina) 0.289 mg26 %
Niacyna -
Witamina B5 (kwas pantotenowy) 1.301 mg26 %
Witamina B6 0.538 mg41 %
Witamina B9 (folacyna, kwas foliowy) -
Witamina B12 6.17 mcg257 %
Witamina C, kwas askorbinowy w sumie 0 mg0 %
Witamina D -
Witamina E (alfa-tokoferol) 0.23 mg2 %
Witamina K1 (filochinon) -
Sól kwasu foliowego (folan) -
Folacyna (dietetyczny odpowiednik) -
Witamina B12, dodana -
Betaina -
Delta-tokoferol -
Witamina E, dodana -
Cholina, łącznie -
Beta-tokoferol -
Beta-kryptoksantyna -
Luteina + zeaksantyna -
Likopen -
Kwas foliowy, łącznie 15 mcg4 %
Gamma-tokoferol -

* RDA - Recommended Dietary Allowances (zalecane dzienne spożycie). Daje wskazówkę, jaka jest zaleca dzienna dawka witamin i składników mineralnych dla danej grupy, niezbędna do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Oblicz własne RDA:
Obliczenia RDA są oparte na indywidualnych czynnikach, takich jak wiek, waga, wzrost i płeć. Po indywidualnym ustawieniu RDA, wszystkie produkty spożywcze w Ile-Kalorii.pl są wyświetlane zgodnie z tymi ustawieniami. W każdej chwili możesz ponownie obliczyć lub zmienić swoje RDA.

Wiek: Płeć:  

Dodaj do kalkulatora kalorii:

Podsumowanie wartości odżywczych:

Kcal 155 8%
Tłuszc. 3.9 g 4%
Węglo. 0 g <1%
Białko 28 g 28%

Źródła kalorii:
  • Węglowodany (0%)
  • Tłuszcz (12%)
  • Białko (88%)


comments powered by Disqus

Najnowsze wpisy na blogu


Najnowsze przepisy



Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.