Nazwa produktu | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | Kalkulator Kalorii | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Waga g | (kcal) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (mcg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (mg) | (IU) | (mg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | ||
indyk, młody, mięso ze skórą, podrobami i szyją, surowy | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 133 | 22 | 4.3 | 0.05 | - | - | - | - | - | - | - | 1.1 | 1.5 | 1.2 | - | 119 | - | 0.043 | 0.22 | 1 | 0.42 | 1.9 | 0.2 | - | - | 26 | 13 | 1.8 | 22 | 175 | 246 | 61 | 2.1 | 0.15 | 0.03 | 25 | 0.97 | 0.25 | 1.2 | 0.62 | 2 | 1.1 | 1.7 | 0.87 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
indyk, 2410g | 3205 | 534 | 102 | 1.2 | - | - | - | - | - | - | - | 26 | 35 | 29 | - | 2868 | - | 1 | 5.2 | 25 | 10 | 45 | 4.8 | - | - | 627 | 313 | 42 | 530 | 4218 | 5929 | 1470 | 50 | 3.7 | 0.72 | 593 | 23 | 5.9 | 28 | 15 | 48 | 27 | 42 | 21 | Dodaj | |
indyk, młody, mięso ze skórą, surowy | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 134 | 22 | 4.3 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 1.1 | 1.5 | 1.2 | - | 1 | - | 0.041 | 0.15 | 0.87 | 0.43 | 0.42 | 0 | - | - | 9 | 13 | 1.4 | 22 | 173 | 243 | 58 | 2 | 0.14 | 0.021 | 25 | 0.98 | 0.25 | 1.2 | 0.63 | 2 | 1.1 | 1.7 | 0.88 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
indyk, bez kości, 1093g | 1465 | 245 | 46 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 12 | 17 | 13 | - | 11 | - | 0.45 | 1.7 | 9.5 | 4.7 | 4.6 | 0 | - | - | 98 | 142 | 16 | 240 | 1891 | 2656 | 634 | 22 | 1.5 | 0.23 | 271 | 11 | 2.7 | 13 | 6.9 | 22 | 12 | 19 | 9.6 | Dodaj | |
indyk, młody, pierś, mięso ze skórą, pieczony | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 153 | 29 | 3.2 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.76 | 1.2 | 0.87 | - | 0 | - | 0.041 | 0.14 | 0.66 | 0.51 | 0.37 | 0 | - | - | 6 | 15 | 1.6 | 28 | 216 | 279 | 53 | 1.8 | 0.076 | 0.024 | 31 | 1.3 | 0.32 | 1.5 | 0.82 | 2.7 | 1.5 | 2.3 | 1.1 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
pierś bez kości, 344g | 526 | 100 | 11 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 2.6 | 4.1 | 3 | - | 0 | - | 0.14 | 0.46 | 2.3 | 1.8 | 1.3 | 0 | - | - | 21 | 52 | 5.4 | 96 | 743 | 960 | 182 | 6.1 | 0.26 | 0.083 | 105 | 4.4 | 1.1 | 5.2 | 2.8 | 9.2 | 5 | 7.8 | 3.9 | Dodaj | |
indyk, młody, pierś, mięso ze skórą, surowy | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 125 | 24 | 2.7 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.63 | 1 | 0.72 | - | 1 | - | 0.039 | 0.12 | 0.68 | 0.53 | 0.46 | 0 | - | - | 8 | 11 | 1.2 | 26 | 195 | 276 | 48 | 1.3 | 0.12 | 0.02 | 24 | 1 | 0.26 | 1.2 | 0.67 | 2.2 | 1.2 | 1.9 | 0.93 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
pierś bez kości, 433g | 541 | 103 | 11 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 2.7 | 4.3 | 3.1 | - | 4.3 | - | 0.17 | 0.5 | 2.9 | 2.3 | 2 | 0 | - | - | 35 | 48 | 5.2 | 113 | 844 | 1195 | 208 | 5.5 | 0.51 | 0.087 | 102 | 4.5 | 1.1 | 5.4 | 2.9 | 9.4 | 5.2 | 8 | 4 | Dodaj | |
indyk, młody, pierś, samo mięso, pieczony | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 135 | 30 | 0.74 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.2 | 0.13 | 0.24 | - | 0 | 0 | 0.043 | 0.13 | 0.71 | 0.56 | 0.39 | 0 | 8 | 0.09 | 6 | 12 | 1.5 | 29 | 224 | 292 | 52 | 1.7 | 0.07 | 0.024 | 32 | 1.3 | 0.34 | 1.6 | 0.87 | 2.8 | 1.6 | 2.4 | 1.2 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
pierś bez skóry i kości, 306g | 413 | 92 | 2.3 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.61 | 0.4 | 0.73 | - | 0 | 0 | 0.13 | 0.4 | 2.2 | 1.7 | 1.2 | 0 | 24 | 0.28 | 18 | 37 | 4.7 | 89 | 685 | 894 | 159 | 5.3 | 0.21 | 0.073 | 98 | 4.1 | 1 | 4.9 | 2.7 | 8.7 | 4.8 | 7.3 | 3.7 | Dodaj |
Najnowsze wpisy na blogu
Jedno z pytań, jakie najczęściej słyszą wegetarianie, brzmi „to skąd właściwie bierzesz białko?”. Nic w tym dziwnego, w końcu na biologii... więcej »
Już niebawem jesień, więc coraz częściej słyszymy o oczyszczaniu organizmu. Detoks czy oczyszczające diety to typowy jesienny temat numer jeden.... więcej »
Odchudzanie się jest bardzo demonizowane – jesteśmy namawiani do przyjmowania odpowiednich wspomagających zrzucenie zbędnych kilogramów suplementów,... więcej »
Wielu osobom zdrowa dieta automatycznie kojarzy się z dużymi wydatkami... Cóż, faktycznie napakowane cukrem i sztucznymi dodatkami przekąski kosztują... więcej »
Warzywa strączkowe znane są na całym świecie od wieków – bób uprawiano już w znanej wszystkim doskonale z lekcji historii Troi, soczewica była... więcej »
Z jednej strony panuje moda na zdrową, nieprzetworzoną żywność, a sztuczne dodatki do żywności są szkalowane, z drugiej – nie udowodniono w 100%, że... więcej »
Najnowsze przepisy
Danie szybkie i proste w przygotowaniu a do tego również tanie. więcej »
Któż nie lubi jagód? Te niewielkie owoce mają wiele korzystnych właściwości zdrowotnych i znakomicie smakują! Zawierają wiele witamin oraz... więcej »
Smaczna owsianka, idealna na śniadanie. Dobrze zbilansowana ilość węglowodanów i białka, która zasili Wasz organizm na min. 3 godziny, dając... więcej »
Przepyszna sałatka na każdą okazję. Idealna nie tylko jako danie główne ale również jako szybkie rozwiązanie gdy zjawią się goście. Prosta i... więcej »