Nazwa produktu | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | Kalkulator Kalorii | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Waga g | (kcal) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (mcg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (mg) | (IU) | (mg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | ||
indyk, młody, pierś, samo mięso, surowy | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 111 | 25 | 0.65 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.17 | 0.11 | 0.21 | 0.013 | 0 | - | 0.041 | 0.12 | 0.72 | 0.58 | 0.47 | 0 | - | - | 8 | 10 | 1.2 | 28 | 206 | 293 | 49 | 1.2 | 0.12 | 0.021 | 24 | 1.1 | 0.28 | 1.3 | 0.71 | 2.3 | 1.3 | 2 | 0.98 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
pierś bez skóry i kości, 390g | 433 | 96 | 2.5 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.66 | 0.43 | 0.82 | 0.051 | 0 | - | 0.16 | 0.46 | 2.8 | 2.3 | 1.8 | 0 | - | - | 31 | 39 | 4.6 | 109 | 803 | 1143 | 191 | 4.8 | 0.45 | 0.082 | 95 | 4.3 | 1.1 | 5.1 | 2.8 | 9 | 5 | 7.6 | 3.8 | Dodaj | |
indyk, młody, sama skóra, pieczony | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 299 | 21 | 23 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 5.3 | 9.9 | 6.1 | - | 0 | - | 0.025 | 0.16 | 0.28 | 0.07 | 0.22 | 0 | - | - | 4 | 35 | 1.9 | 17 | 150 | 181 | 61 | 2.1 | 0.13 | 0.02 | 153 | 0.75 | 0.17 | 0.88 | 0.42 | 1.3 | 0.67 | 1.2 | 0.71 | Dodaj | |
indyk, młody, sama skóra, surowy | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 283 | 17 | 24 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 5.4 | 10 | 6.1 | - | 10 | - | 0.021 | 0.093 | 0.33 | 0.09 | 0.31 | 0 | - | - | 5 | 19 | 1.3 | 10 | 97 | 121 | 35 | 1.6 | 0.13 | 0.015 | 15 | 0.59 | 0.13 | 0.7 | 0.33 | 0.99 | 0.53 | 0.97 | 0.56 | Dodaj | |
indyk, młody, samo mięso, pieczony | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 150 | 30 | 2.6 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.77 | 0.56 | 0.87 | - | 0 | - | 0.046 | 0.19 | 1 | 0.48 | 0.39 | 0 | - | - | 8 | 20 | 2 | 26 | 207 | 263 | 67 | 3 | 0.15 | 0.025 | 37 | 1.3 | 0.34 | 1.6 | 0.86 | 2.8 | 1.5 | 2.4 | 1.2 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szklanka, produkt posiekany lub krojony w kostkę, 140g | 210 | 41 | 3.7 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 1.1 | 0.78 | 1.2 | - | 0 | - | 0.064 | 0.26 | 1.4 | 0.67 | 0.55 | 0 | - | - | 11 | 28 | 2.7 | 36 | 290 | 368 | 94 | 4.3 | 0.21 | 0.035 | 51 | 1.8 | 0.47 | 2.2 | 1.2 | 3.9 | 2.2 | 3.3 | 1.6 | Dodaj | |
indyk, młody, samo mięso, surowy | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 110 | 22 | 1.6 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.47 | 0.35 | 0.53 | - | 0 | - | 0.044 | 0.16 | 0.94 | 0.47 | 0.44 | 0 | - | - | 9 | 12 | 1.4 | 24 | 184 | 260 | 61 | 2 | 0.14 | 0.022 | 27 | 0.99 | 0.25 | 1.2 | 0.65 | 2.1 | 1.2 | 1.8 | 0.89 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
indyk, bez skóry i kości, 990g | 1089 | 221 | 16 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 4.7 | 3.5 | 5.2 | - | 0 | - | 0.44 | 1.6 | 9.3 | 4.7 | 4.4 | 0 | - | - | 89 | 119 | 14 | 238 | 1822 | 2574 | 604 | 20 | 1.4 | 0.22 | 262 | 9.8 | 2.5 | 12 | 6.4 | 21 | 11 | 18 | 8.8 | Dodaj |
Najnowsze wpisy na blogu
Jedno z pytań, jakie najczęściej słyszą wegetarianie, brzmi „to skąd właściwie bierzesz białko?”. Nic w tym dziwnego, w końcu na biologii... więcej »
Już niebawem jesień, więc coraz częściej słyszymy o oczyszczaniu organizmu. Detoks czy oczyszczające diety to typowy jesienny temat numer jeden.... więcej »
Odchudzanie się jest bardzo demonizowane – jesteśmy namawiani do przyjmowania odpowiednich wspomagających zrzucenie zbędnych kilogramów suplementów,... więcej »
Wielu osobom zdrowa dieta automatycznie kojarzy się z dużymi wydatkami... Cóż, faktycznie napakowane cukrem i sztucznymi dodatkami przekąski kosztują... więcej »
Warzywa strączkowe znane są na całym świecie od wieków – bób uprawiano już w znanej wszystkim doskonale z lekcji historii Troi, soczewica była... więcej »
Z jednej strony panuje moda na zdrową, nieprzetworzoną żywność, a sztuczne dodatki do żywności są szkalowane, z drugiej – nie udowodniono w 100%, że... więcej »
Najnowsze przepisy
Danie szybkie i proste w przygotowaniu a do tego również tanie. więcej »
Któż nie lubi jagód? Te niewielkie owoce mają wiele korzystnych właściwości zdrowotnych i znakomicie smakują! Zawierają wiele witamin oraz... więcej »
Smaczna owsianka, idealna na śniadanie. Dobrze zbilansowana ilość węglowodanów i białka, która zasili Wasz organizm na min. 3 godziny, dając... więcej »
Przepyszna sałatka na każdą okazję. Idealna nie tylko jako danie główne ale również jako szybkie rozwiązanie gdy zjawią się goście. Prosta i... więcej »