Nazwa produktu | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | Kalkulator Kalorii | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Waga g | (kcal) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (mcg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (mg) | (IU) | (mg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | ||
indyk, wszystkie rodzaje, ciemne mięso, mięso ze skórą, surowe | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 160 | 19 | 8.8 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 2.3 | 3 | 2.6 | - | 2 | - | 0.073 | 0.2 | 1 | 0.32 | 0.38 | 0 | - | - | 10 | 17 | 1.7 | 20 | 170 | 261 | 71 | 3 | 0.14 | 0.021 | 26 | 0.83 | 0.21 | 0.99 | 0.53 | 1.7 | 0.95 | 1.5 | 0.74 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
indyk, bez kości, 1176g | 1882 | 222 | 103 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 27 | 35 | 30 | - | 24 | - | 0.86 | 2.4 | 12 | 3.8 | 4.5 | 0 | - | - | 118 | 200 | 20 | 235 | 1999 | 3069 | 835 | 35 | 1.6 | 0.25 | 310 | 9.7 | 2.5 | 12 | 6.3 | 20 | 11 | 17 | 8.7 | Dodaj | |
indyk, wszystkie rodzaje, ciemne mięso, pieczony | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 188 | 29 | 7.2 | 0.1 | - | - | - | - | - | - | - | 2.3 | 1.7 | 2.2 | - | 0 | 0 | 0.063 | 0.25 | 1.3 | 0.36 | 0.37 | 0 | 8 | 0.64 | 9 | 32 | 2.3 | 24 | 204 | 290 | 79 | 4.5 | 0.16 | 0.023 | 41 | 1.3 | 0.33 | 1.5 | 0.83 | 2.7 | 1.5 | 2.3 | 1.1 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szklanka, produkt posiekany lub krojony w kostkę, 140g | 263 | 40 | 10 | 0.14 | - | - | - | - | - | - | - | 3.2 | 2.4 | 3.1 | - | 0 | 0 | 0.088 | 0.35 | 1.8 | 0.5 | 0.52 | 0 | 11 | 0.9 | 13 | 45 | 3.3 | 34 | 286 | 406 | 111 | 6.2 | 0.22 | 0.032 | 57 | 1.8 | 0.46 | 2.1 | 1.2 | 3.8 | 2.1 | 3.2 | 1.6 | Dodaj | |
indyk, wszystkie rodzaje, ciemne mięso, surowe | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 125 | 20 | 4.4 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 1.3 | 0.99 | 1.5 | - | 0 | - | 0.081 | 0.22 | 1.2 | 0.36 | 0.4 | 0 | - | - | 11 | 17 | 1.8 | 22 | 184 | 286 | 77 | 3.2 | 0.15 | 0.022 | 29 | 0.89 | 0.23 | 1.1 | 0.58 | 1.9 | 1 | 1.6 | 0.8 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
indyk, bez skóry i kości, 1017g | 1271 | 204 | 45 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 13 | 10 | 15 | - | 0 | - | 0.82 | 2.2 | 12 | 3.7 | 4.1 | 0 | - | - | 112 | 173 | 18 | 224 | 1871 | 2909 | 783 | 33 | 1.5 | 0.22 | 291 | 9.1 | 2.3 | 11 | 5.9 | 19 | 11 | 16 | 8.1 | Dodaj | |
indyk, wszystkie rodzaje, mięso ze skórą, na surowo | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 160 | 20 | 8 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 2 | 2.9 | 2.3 | - | 2 | 0 | 0.064 | 0.16 | 0.81 | 0.41 | 0.4 | 0 | 5 | 0.35 | 8 | 15 | 1.4 | 22 | 178 | 266 | 65 | 2.2 | 0.1 | 0.02 | 24 | 0.89 | 0.23 | 1.1 | 0.57 | 1.9 | 1 | 1.6 | 0.8 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
indyk, bez kości, 2565g | 4104 | 524 | 206 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 51 | 74 | 58 | - | 51 | 0 | 1.6 | 4 | 21 | 11 | 10 | 0 | 128 | 9 | 205 | 385 | 37 | 564 | 4566 | 6823 | 1667 | 56 | 2.6 | 0.51 | 626 | 23 | 5.8 | 27 | 15 | 48 | 26 | 41 | 20 | Dodaj | |
indyk, wszystkie rodzaje, mięso ze skórą, pieczony | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 208 | 28 | 9.7 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 2.5 | 3.2 | 2.8 | - | 0 | 0 | 0.057 | 0.18 | 0.86 | 0.41 | 0.35 | 0 | 1 | 0.34 | 7 | 26 | 1.8 | 25 | 203 | 280 | 68 | 3 | 0.093 | 0.021 | 33 | 1.2 | 0.31 | 1.5 | 0.79 | 2.6 | 1.4 | 2.2 | 1.1 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szklanka, produkt posiekany lub krojony w kostkę, 140g | 291 | 39 | 14 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 3.5 | 4.5 | 4 | - | 0 | 0 | 0.08 | 0.25 | 1.2 | 0.57 | 0.49 | 0 | 1.4 | 0.48 | 9.8 | 36 | 2.5 | 35 | 284 | 392 | 95 | 4.1 | 0.13 | 0.029 | 46 | 1.7 | 0.44 | 2 | 1.1 | 3.6 | 2 | 3.1 | 1.5 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
indyk, bez kości, 1857g | 3863 | 522 | 181 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 46 | 59 | 53 | - | 0 | 0 | 1.1 | 3.3 | 16 | 7.6 | 6.5 | 0 | 19 | 6.3 | 130 | 483 | 33 | 464 | 3770 | 5200 | 1263 | 55 | 1.7 | 0.39 | 611 | 23 | 5.8 | 27 | 15 | 47 | 26 | 41 | 20 | Dodaj |
Najnowsze wpisy na blogu
Jedno z pytań, jakie najczęściej słyszą wegetarianie, brzmi „to skąd właściwie bierzesz białko?”. Nic w tym dziwnego, w końcu na biologii... więcej »
Już niebawem jesień, więc coraz częściej słyszymy o oczyszczaniu organizmu. Detoks czy oczyszczające diety to typowy jesienny temat numer jeden.... więcej »
Odchudzanie się jest bardzo demonizowane – jesteśmy namawiani do przyjmowania odpowiednich wspomagających zrzucenie zbędnych kilogramów suplementów,... więcej »
Wielu osobom zdrowa dieta automatycznie kojarzy się z dużymi wydatkami... Cóż, faktycznie napakowane cukrem i sztucznymi dodatkami przekąski kosztują... więcej »
Warzywa strączkowe znane są na całym świecie od wieków – bób uprawiano już w znanej wszystkim doskonale z lekcji historii Troi, soczewica była... więcej »
Z jednej strony panuje moda na zdrową, nieprzetworzoną żywność, a sztuczne dodatki do żywności są szkalowane, z drugiej – nie udowodniono w 100%, że... więcej »
Najnowsze przepisy
Danie szybkie i proste w przygotowaniu a do tego również tanie. więcej »
Któż nie lubi jagód? Te niewielkie owoce mają wiele korzystnych właściwości zdrowotnych i znakomicie smakują! Zawierają wiele witamin oraz... więcej »
Smaczna owsianka, idealna na śniadanie. Dobrze zbilansowana ilość węglowodanów i białka, która zasili Wasz organizm na min. 3 godziny, dając... więcej »
Przepyszna sałatka na każdą okazję. Idealna nie tylko jako danie główne ale również jako szybkie rozwiązanie gdy zjawią się goście. Prosta i... więcej »