Nazwa produktu | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | Kalkulator Kalorii | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Waga g | (kcal) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (mcg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (mg) | (IU) | (mg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | ||
kurczak, szyja, ze skórą, smażona w panierce | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 330 | 20 | 24 | 8.7 | - | - | - | - | - | - | - | 5.6 | 9.8 | 6.2 | - | 51 | - | 0.1 | 0.24 | 0.84 | 0.21 | 0.24 | 0 | - | - | 15 | 31 | 2.2 | 16 | 115 | 151 | 276 | 2.5 | 0.11 | 0.065 | 21 | 0.79 | 0.22 | 0.94 | 0.5 | 1.5 | 0.93 | 1.4 | 0.77 | Dodaj | |
kurczak, szyja, ze skórą, surowa | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 297 | 14 | 26 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 5.7 | 11 | 7.3 | - | 65 | - | 0.047 | 0.19 | 0.85 | 0.17 | 0.26 | 0 | - | 0.3 | 5 | 18 | 1.9 | 13 | 112 | 137 | 64 | 1.9 | 0.08 | 0.033 | 12 | 0.55 | 0.14 | 0.64 | 0.33 | 1 | 0.59 | 0.93 | 0.51 | Dodaj | |
kurczak, udo, samo mięso, duszone | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 195 | 25 | 9.8 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 2.2 | 3.7 | 2.7 | - | 19 | 0 | 0.063 | 0.22 | 0.87 | 0.21 | 0.21 | 0 | 5 | 0.27 | 7 | 11 | 1.4 | 21 | 149 | 183 | 75 | 2.6 | 0.077 | 0.02 | 17 | 1.1 | 0.29 | 1.2 | 0.69 | 2.1 | 1.3 | 1.9 | 0.99 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szklanka, produkt posiekany lub krojony w kostkę, 140g | 273 | 35 | 14 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 3.1 | 5.2 | 3.8 | - | 27 | 0 | 0.088 | 0.31 | 1.2 | 0.29 | 0.29 | 0 | 7 | 0.38 | 9.8 | 15 | 2 | 29 | 209 | 256 | 105 | 3.6 | 0.11 | 0.028 | 24 | 1.5 | 0.41 | 1.7 | 0.97 | 3 | 1.8 | 2.6 | 1.4 | Dodaj | |
kurczak, udo, samo mięso, pieczone | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 209 | 26 | 11 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 2.5 | 4.2 | 3 | - | 20 | 0 | 0.074 | 0.23 | 1.2 | 0.35 | 0.31 | 0 | 5 | 0.27 | 8 | 12 | 1.3 | 24 | 183 | 238 | 88 | 2.6 | 0.081 | 0.021 | 29 | 1.1 | 0.3 | 1.3 | 0.72 | 2.2 | 1.4 | 1.9 | 1 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szklanka, produkt posiekany lub krojony w kostkę, 140g | 293 | 36 | 15 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 3.5 | 5.8 | 4.2 | - | 28 | 0 | 0.1 | 0.32 | 1.7 | 0.49 | 0.43 | 0 | 7 | 0.38 | 11 | 17 | 1.8 | 34 | 256 | 333 | 123 | 3.6 | 0.11 | 0.029 | 41 | 1.5 | 0.42 | 1.8 | 1 | 3.1 | 1.9 | 2.7 | 1.4 | Dodaj | |
kurczak, udo, samo mięso, smażone | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 218 | 28 | 10 | 1.2 | - | - | - | - | - | - | - | 2.4 | 3.8 | 2.8 | - | 21 | - | 0.088 | 0.26 | 1.3 | 0.38 | 0.33 | 0 | 8 | - | 9 | 13 | 1.5 | 26 | 199 | 259 | 95 | 2.8 | 0.09 | 0.027 | 21 | 1.2 | 0.33 | 1.4 | 0.78 | 2.4 | 1.5 | 2.1 | 1.1 | Dodaj |
Najnowsze wpisy na blogu
Jedno z pytań, jakie najczęściej słyszą wegetarianie, brzmi „to skąd właściwie bierzesz białko?”. Nic w tym dziwnego, w końcu na biologii... więcej »
Już niebawem jesień, więc coraz częściej słyszymy o oczyszczaniu organizmu. Detoks czy oczyszczające diety to typowy jesienny temat numer jeden.... więcej »
Odchudzanie się jest bardzo demonizowane – jesteśmy namawiani do przyjmowania odpowiednich wspomagających zrzucenie zbędnych kilogramów suplementów,... więcej »
Wielu osobom zdrowa dieta automatycznie kojarzy się z dużymi wydatkami... Cóż, faktycznie napakowane cukrem i sztucznymi dodatkami przekąski kosztują... więcej »
Warzywa strączkowe znane są na całym świecie od wieków – bób uprawiano już w znanej wszystkim doskonale z lekcji historii Troi, soczewica była... więcej »
Z jednej strony panuje moda na zdrową, nieprzetworzoną żywność, a sztuczne dodatki do żywności są szkalowane, z drugiej – nie udowodniono w 100%, że... więcej »
Najnowsze przepisy
Danie szybkie i proste w przygotowaniu a do tego również tanie. więcej »
Któż nie lubi jagód? Te niewielkie owoce mają wiele korzystnych właściwości zdrowotnych i znakomicie smakują! Zawierają wiele witamin oraz... więcej »
Smaczna owsianka, idealna na śniadanie. Dobrze zbilansowana ilość węglowodanów i białka, która zasili Wasz organizm na min. 3 godziny, dając... więcej »
Przepyszna sałatka na każdą okazję. Idealna nie tylko jako danie główne ale również jako szybkie rozwiązanie gdy zjawią się goście. Prosta i... więcej »