Nazwa produktu | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | Kalkulator Kalorii | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Waga g | (kcal) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (mcg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (mg) | (IU) | (mg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | ||
kurczak, udo, ze skórą, surowe | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 211 | 17 | 15 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 3.3 | 6.3 | 4.3 | 0.21 | 41 | 0 | 0.062 | 0.15 | 1 | 0.26 | 0.3 | 2.3 | 5 | 0.28 | 8 | 10 | 0.99 | 20 | 145 | 192 | 76 | 1.6 | 0.058 | 0.019 | 13 | 0.71 | 0.19 | 0.84 | 0.46 | 1.4 | 0.86 | 1.3 | 0.67 | Dodaj | |
kurczak, udziec, mięso ze skórą, duszony | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 220 | 24 | 13 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 2.9 | 5 | 3.6 | - | 37 | 0 | 0.054 | 0.19 | 0.81 | 0.18 | 0.2 | 0 | 5 | 0.27 | 6 | 11 | 1.4 | 20 | 139 | 176 | 73 | 2.4 | 0.071 | 0.019 | 19 | 1 | 0.27 | 1.2 | 0.65 | 2 | 1.2 | 1.8 | 0.94 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szklanka, produkt posiekany lub krojony w kostkę, 140g | 308 | 34 | 18 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 4 | 7.1 | 5 | - | 52 | 0 | 0.076 | 0.27 | 1.1 | 0.25 | 0.28 | 0 | 7 | 0.38 | 8.4 | 15 | 1.9 | 28 | 195 | 246 | 102 | 3.4 | 0.099 | 0.027 | 26 | 1.4 | 0.38 | 1.6 | 0.9 | 2.8 | 1.7 | 2.5 | 1.3 | Dodaj | |
kurczak, udziec, mięso ze skórą, pieczony | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 232 | 26 | 13 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 3 | 5.2 | 3.7 | - | 41 | 0 | 0.068 | 0.21 | 1.2 | 0.33 | 0.3 | 0 | 5 | 0.27 | 7 | 12 | 1.3 | 23 | 174 | 225 | 87 | 2.6 | 0.077 | 0.021 | 21 | 1.1 | 0.29 | 1.3 | 0.69 | 2.1 | 1.3 | 1.9 | 1 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szklanka, produkt posiekany lub krojony w kostkę, 140g | 325 | 36 | 19 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 4.2 | 7.3 | 5.2 | - | 57 | 0 | 0.095 | 0.3 | 1.6 | 0.46 | 0.42 | 0 | 7 | 0.38 | 9.8 | 17 | 1.9 | 32 | 244 | 315 | 122 | 3.6 | 0.11 | 0.029 | 29 | 1.5 | 0.41 | 1.8 | 0.97 | 3 | 1.8 | 2.7 | 1.4 | Dodaj | |
kurczak, udziec, mięso ze skórą, smażony w mące | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 254 | 27 | 14 | 2.5 | - | - | - | - | - | - | - | 3.3 | 5.7 | 3.9 | - | 28 | - | 0.088 | 0.24 | 1.2 | 0.34 | 0.31 | 0 | - | - | 11 | 13 | 1.4 | 24 | 182 | 233 | 88 | 2.7 | 0.085 | 0.032 | 21 | 1.1 | 0.3 | 1.3 | 0.72 | 2.2 | 1.4 | 2 | 1.1 | Dodaj | |
kurczak, udziec, mięso ze skórą, smażony w panierce | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 273 | 22 | 16 | 8.7 | - | - | - | - | - | - | - | 3.9 | 6.6 | 4.3 | - | 27 | - | 0.12 | 0.22 | 0.99 | 0.27 | 0.28 | 0 | - | - | 18 | 18 | 1.4 | 20 | 152 | 189 | 279 | 2.2 | 0.08 | 0.054 | 27 | 0.89 | 0.25 | 1.1 | 0.57 | 1.7 | 1.1 | 1.6 | 0.87 | Dodaj |
Najnowsze wpisy na blogu
Jedno z pytań, jakie najczęściej słyszą wegetarianie, brzmi „to skąd właściwie bierzesz białko?”. Nic w tym dziwnego, w końcu na biologii... więcej »
Już niebawem jesień, więc coraz częściej słyszymy o oczyszczaniu organizmu. Detoks czy oczyszczające diety to typowy jesienny temat numer jeden.... więcej »
Odchudzanie się jest bardzo demonizowane – jesteśmy namawiani do przyjmowania odpowiednich wspomagających zrzucenie zbędnych kilogramów suplementów,... więcej »
Wielu osobom zdrowa dieta automatycznie kojarzy się z dużymi wydatkami... Cóż, faktycznie napakowane cukrem i sztucznymi dodatkami przekąski kosztują... więcej »
Warzywa strączkowe znane są na całym świecie od wieków – bób uprawiano już w znanej wszystkim doskonale z lekcji historii Troi, soczewica była... więcej »
Z jednej strony panuje moda na zdrową, nieprzetworzoną żywność, a sztuczne dodatki do żywności są szkalowane, z drugiej – nie udowodniono w 100%, że... więcej »
Najnowsze przepisy
Danie szybkie i proste w przygotowaniu a do tego również tanie. więcej »
Któż nie lubi jagód? Te niewielkie owoce mają wiele korzystnych właściwości zdrowotnych i znakomicie smakują! Zawierają wiele witamin oraz... więcej »
Smaczna owsianka, idealna na śniadanie. Dobrze zbilansowana ilość węglowodanów i białka, która zasili Wasz organizm na min. 3 godziny, dając... więcej »
Przepyszna sałatka na każdą okazję. Idealna nie tylko jako danie główne ale również jako szybkie rozwiązanie gdy zjawią się goście. Prosta i... więcej »