Makroelementy i mikroelementy w: wieprzowina, produkt świeży, podroby, śledziona, na surowo
Magnez, wapń, potas, żelazo i inne składniki mineralne w porcji
Planowanie posiłków: Zaloguj się »
Tabela Kalorii
Produkty wieprzowe
wieprzowina, produkt świeży, podroby, śledziona, na surowo

wieprzowina, produkt świeży, podroby, śledziona, na surowo

100 g

Składniki odżywcze

w

Kalorie: 100 kcal

% dziennego zapotrzebowania*
(wg RDA - 2000 kcal)

Wapń, Ca 10 mg1 %
Żelazo, Fe 22.32 mg124 %
Magnez, Mg 13 mg4 %
Fosfor, P 260 mg37 %
Potas, K 396 mg8 %
Sód, Na 98 mg7 %
Cynk, Zn 2.54 mg32 %
Miedź, Cu 0.131 mg15 %
Mangan, Mn 0.072 mg4 %
Selen, Se 32.8 mcg60 %
Fluor, F -

* RDA - Recommended Dietary Allowances (zalecane dzienne spożycie). Daje wskazówkę, jaka jest zaleca dzienna dawka witamin i składników mineralnych dla danej grupy, niezbędna do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Oblicz własne RDA:
Obliczenia RDA są oparte na indywidualnych czynnikach, takich jak wiek, waga, wzrost i płeć. Po indywidualnym ustawieniu RDA, wszystkie produkty spożywcze w Ile-Kalorii.pl są wyświetlane zgodnie z tymi ustawieniami. W każdej chwili możesz ponownie obliczyć lub zmienić swoje RDA.

Wiek: Płeć:  

Dodaj do kalkulatora kalorii:

Podsumowanie wartości odżywczych:

Kcal 100 5%
Tłuszc. 2.6 g 3%
Węglo. 0 g <1%
Białko 18 g 18%

Źródła kalorii:
  • Węglowodany (0%)
  • Tłuszcz (13%)
  • Białko (87%)


comments powered by Disqus

Najnowsze wpisy na blogu


Najnowsze przepisy



Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.