Nazwa produktu | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | Kalkulator Kalorii | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Waga g | (kcal) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (mcg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (mg) | (IU) | (mg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | ||
wieprzowina, wędlina (parzona), szynka, cała, mięso chude i tłuste, bez podgrzewania | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 246 | 18 | 19 | 0.06 | - | - | - | - | - | - | - | 1.6 | 8.7 | 6.6 | - | 0 | 0 | 0.78 | 0.19 | 0.47 | 0.41 | 0.74 | 35 | - | 0.27 | 1 | 7 | 0.71 | 15 | 201 | 310 | 1284 | 1.8 | 0.071 | 0.028 | 15 | 0.81 | 0.21 | 0.81 | 0.47 | 1.6 | 0.79 | 1.5 | 0.79 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szklanka, 140g | 344 | 26 | 26 | 0.084 | - | - | - | - | - | - | - | 2.3 | 12 | 9.3 | - | 0 | 0 | 1.1 | 0.26 | 0.65 | 0.57 | 1 | 49 | - | 0.38 | 1.4 | 9.8 | 0.99 | 21 | 281 | 434 | 1798 | 2.5 | 0.099 | 0.039 | 21 | 1.1 | 0.29 | 1.1 | 0.66 | 2.2 | 1.1 | 2 | 1.1 | Dodaj | |
wieprzowina, wędlina (parzona), szynka, cała, mięso chude i tłuste, po upieczeniu | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 243 | 22 | 17 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 1.8 | 7.9 | 6 | - | 0 | 0 | 0.6 | 0.22 | 0.46 | 0.38 | 0.64 | 0 | 30 | 0.36 | 3 | 7 | 0.87 | 19 | 214 | 286 | 1187 | 2.3 | 0.083 | 0.014 | 23 | 0.94 | 0.25 | 0.94 | 0.55 | 1.8 | 0.92 | 1.7 | 0.92 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szklanka, 140g | 340 | 30 | 23 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 2.5 | 11 | 8.4 | - | 0 | 0 | 0.84 | 0.31 | 0.64 | 0.53 | 0.9 | 0 | 42 | 0.5 | 4.2 | 9.8 | 1.2 | 27 | 300 | 400 | 1662 | 3.2 | 0.12 | 0.02 | 32 | 1.3 | 0.34 | 1.3 | 0.77 | 2.6 | 1.3 | 2.4 | 1.3 | Dodaj | |
wieprzowina, wędlina (parzona), szynka, cała, mięso chude, bez podgrzewania | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 147 | 22 | 5.7 | 0.05 | - | - | - | - | - | - | - | 0.66 | 2.6 | 1.9 | - | 0 | 0 | 0.93 | 0.23 | 0.54 | 0.53 | 0.87 | 0 | 27 | 0.2 | 4 | 7 | 0.81 | 18 | 232 | 371 | 1516 | 2 | 0.079 | 0.035 | 19 | 0.99 | 0.27 | 0.97 | 0.59 | 1.9 | 0.98 | 1.8 | 0.96 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szklanka, 140g | 206 | 31 | 8 | 0.07 | - | - | - | - | - | - | - | 0.92 | 3.7 | 2.7 | - | 0 | 0 | 1.3 | 0.32 | 0.75 | 0.74 | 1.2 | 0 | 38 | 0.28 | 5.6 | 9.8 | 1.1 | 25 | 325 | 519 | 2122 | 2.9 | 0.11 | 0.049 | 26 | 1.4 | 0.38 | 1.4 | 0.82 | 2.6 | 1.4 | 2.5 | 1.3 | Dodaj | |
wieprzowina, wędlina (parzona), szynka, cała, mięso chude, po upieczeniu | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 157 | 25 | 5.5 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.63 | 2.5 | 1.8 | - | 0 | 0 | 0.68 | 0.25 | 0.5 | 0.47 | 0.7 | 0 | 34 | 0.26 | 4 | 7 | 0.94 | 22 | 227 | 316 | 1327 | 2.6 | 0.087 | 0.016 | 25 | 1.1 | 0.3 | 1.1 | 0.66 | 2.1 | 1.1 | 2 | 1.1 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szklanka, 140g | 220 | 35 | 7.7 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.88 | 3.5 | 2.6 | - | 0 | 0 | 0.95 | 0.36 | 0.7 | 0.66 | 0.98 | 0 | 48 | 0.36 | 5.6 | 9.8 | 1.3 | 31 | 318 | 442 | 1858 | 3.6 | 0.12 | 0.022 | 36 | 1.6 | 0.42 | 1.5 | 0.93 | 3 | 1.5 | 2.8 | 1.5 | Dodaj | |
wieprzowina, wędlina (parzona), szynka, części tłuste, bez kości, bez podgrzewania | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 515 | 7.5 | 53 | 1.9 | 0 | 0.44 | 0 | 0 | 0 | 0 | - | 6.9 | 24 | 17 | 0.41 | 13 | 0 | 0.23 | 0.021 | 0.35 | 0.19 | 0.31 | 0 | 48 | 0.76 | 0 | 4 | 0.5 | 11 | 143 | 174 | 616 | 1.1 | 0.097 | 0.022 | 16 | 0.29 | 0.054 | 0.36 | 0.15 | 0.54 | 0.3 | 0.54 | 0.28 | Dodaj |
Najnowsze wpisy na blogu
Jedno z pytań, jakie najczęściej słyszą wegetarianie, brzmi „to skąd właściwie bierzesz białko?”. Nic w tym dziwnego, w końcu na biologii... więcej »
Już niebawem jesień, więc coraz częściej słyszymy o oczyszczaniu organizmu. Detoks czy oczyszczające diety to typowy jesienny temat numer jeden.... więcej »
Odchudzanie się jest bardzo demonizowane – jesteśmy namawiani do przyjmowania odpowiednich wspomagających zrzucenie zbędnych kilogramów suplementów,... więcej »
Wielu osobom zdrowa dieta automatycznie kojarzy się z dużymi wydatkami... Cóż, faktycznie napakowane cukrem i sztucznymi dodatkami przekąski kosztują... więcej »
Warzywa strączkowe znane są na całym świecie od wieków – bób uprawiano już w znanej wszystkim doskonale z lekcji historii Troi, soczewica była... więcej »
Z jednej strony panuje moda na zdrową, nieprzetworzoną żywność, a sztuczne dodatki do żywności są szkalowane, z drugiej – nie udowodniono w 100%, że... więcej »
Najnowsze przepisy
Danie szybkie i proste w przygotowaniu a do tego również tanie. więcej »
Któż nie lubi jagód? Te niewielkie owoce mają wiele korzystnych właściwości zdrowotnych i znakomicie smakują! Zawierają wiele witamin oraz... więcej »
Smaczna owsianka, idealna na śniadanie. Dobrze zbilansowana ilość węglowodanów i białka, która zasili Wasz organizm na min. 3 godziny, dając... więcej »
Przepyszna sałatka na każdą okazję. Idealna nie tylko jako danie główne ale również jako szybkie rozwiązanie gdy zjawią się goście. Prosta i... więcej »