Nazwa produktu | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | Kalkulator Kalorii | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Waga g | (kcal) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (mcg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (mg) | (IU) | (mg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | ||
kurczak, grzbiet, mięso i skóra, smażony w panierce | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 331 | 22 | 22 | 10 | - | - | - | - | - | - | - | 5.2 | 8.9 | 5.8 | - | 36 | - | 0.12 | 0.21 | 0.9 | 0.23 | 0.26 | 0 | - | - | 20 | 26 | 1.5 | 19 | 137 | 180 | 317 | 2 | 0.081 | 0.062 | 29 | 0.9 | 0.25 | 1.1 | 0.57 | 1.7 | 1.1 | 1.6 | 0.88 | Dodaj | |
kurczak, grzbiet, mięso i skóra, surowy | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 319 | 14 | 29 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 6.1 | 12 | 8.3 | - | 75 | 0 | 0.051 | 0.12 | 0.82 | 0.19 | 0.25 | 1.6 | - | 0.37 | 6 | 13 | 0.94 | 15 | 113 | 144 | 64 | 1.3 | 0.047 | 0.018 | 12 | 0.57 | 0.15 | 0.67 | 0.36 | 1.1 | 0.67 | 1 | 0.54 | Dodaj | |
kurczak, mięso ze skórą, pieczony | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 219 | 25 | 13 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 2.7 | 4.9 | 3.5 | - | 44 | 0 | 0.046 | 0.15 | 0.67 | 0.22 | 0.2 | 0 | 1 | 0.27 | 5 | 13 | 1.2 | 19 | 139 | 166 | 67 | 1.8 | 0.057 | 0.019 | 18 | 1 | 0.28 | 1.2 | 0.66 | 2 | 1.2 | 1.8 | 0.96 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szklanka, produkt posiekany lub krojony w kostkę, 140g | 307 | 35 | 18 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 3.8 | 6.9 | 4.9 | - | 62 | 0 | 0.064 | 0.21 | 0.93 | 0.31 | 0.28 | 0 | 1.4 | 0.38 | 7 | 18 | 1.6 | 27 | 195 | 232 | 94 | 2.5 | 0.08 | 0.027 | 25 | 1.4 | 0.39 | 1.7 | 0.92 | 2.8 | 1.7 | 2.5 | 1.3 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
kurczak, bez kości, 334g | 731 | 82 | 42 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 9.2 | 16 | 12 | - | 147 | 0 | 0.15 | 0.49 | 2.2 | 0.73 | 0.67 | 0 | 3.3 | 0.9 | 17 | 43 | 3.9 | 63 | 464 | 554 | 224 | 5.9 | 0.19 | 0.063 | 60 | 3.4 | 0.92 | 4 | 2.2 | 6.7 | 4.1 | 6 | 3.2 | Dodaj | |
kurczak, mięso ze skórą, pieczony | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 239 | 27 | 14 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 3 | 5.3 | 3.8 | - | 48 | 0 | 0.063 | 0.17 | 1 | 0.4 | 0.3 | 0 | 2 | 0.27 | 5 | 15 | 1.3 | 23 | 182 | 223 | 82 | 1.9 | 0.066 | 0.02 | 24 | 1.1 | 0.31 | 1.3 | 0.73 | 2.2 | 1.4 | 2 | 1.1 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szklanka, produkt posiekany lub krojony w kostkę, 140g | 335 | 38 | 19 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 4.2 | 7.5 | 5.3 | - | 67 | 0 | 0.088 | 0.24 | 1.4 | 0.56 | 0.42 | 0 | 2.8 | 0.38 | 7 | 21 | 1.8 | 32 | 255 | 312 | 115 | 2.7 | 0.092 | 0.028 | 33 | 1.6 | 0.43 | 1.9 | 1 | 3.1 | 1.9 | 2.8 | 1.5 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
kurczak, bez kości, 299g | 715 | 82 | 41 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 8.9 | 16 | 11 | - | 144 | 0 | 0.19 | 0.5 | 3.1 | 1.2 | 0.9 | 0 | 6 | 0.81 | 15 | 45 | 3.8 | 69 | 544 | 667 | 245 | 5.8 | 0.2 | 0.06 | 71 | 3.4 | 0.91 | 4 | 2.2 | 6.6 | 4.1 | 5.9 | 3.2 | Dodaj | |
kurczak, mięso ze skórą, smażony, panierowany | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 289 | 23 | 17 | 9.4 | - | - | - | - | - | - | - | 4.1 | 7.1 | 4.6 | - | 28 | 0 | 0.12 | 0.19 | 0.89 | 0.31 | 0.28 | 0 | 7 | 1.2 | 18 | 21 | 1.4 | 21 | 155 | 185 | 292 | 1.7 | 0.072 | 0.057 | 26 | 0.92 | 0.26 | 1.1 | 0.59 | 1.8 | 1.1 | 1.7 | 0.9 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
kurczak, bez kości, 466g | 1347 | 105 | 81 | 44 | - | - | - | - | - | - | - | 19 | 33 | 21 | - | 130 | 0 | 0.54 | 0.88 | 4.1 | 1.4 | 1.3 | 0 | 33 | 5.8 | 84 | 98 | 6.4 | 98 | 722 | 862 | 1361 | 7.8 | 0.34 | 0.27 | 119 | 4.3 | 1.2 | 5.1 | 2.8 | 8.2 | 5.2 | 7.7 | 4.2 | Dodaj |
Najnowsze wpisy na blogu
Jedno z pytań, jakie najczęściej słyszą wegetarianie, brzmi „to skąd właściwie bierzesz białko?”. Nic w tym dziwnego, w końcu na biologii... więcej »
Już niebawem jesień, więc coraz częściej słyszymy o oczyszczaniu organizmu. Detoks czy oczyszczające diety to typowy jesienny temat numer jeden.... więcej »
Odchudzanie się jest bardzo demonizowane – jesteśmy namawiani do przyjmowania odpowiednich wspomagających zrzucenie zbędnych kilogramów suplementów,... więcej »
Wielu osobom zdrowa dieta automatycznie kojarzy się z dużymi wydatkami... Cóż, faktycznie napakowane cukrem i sztucznymi dodatkami przekąski kosztują... więcej »
Warzywa strączkowe znane są na całym świecie od wieków – bób uprawiano już w znanej wszystkim doskonale z lekcji historii Troi, soczewica była... więcej »
Z jednej strony panuje moda na zdrową, nieprzetworzoną żywność, a sztuczne dodatki do żywności są szkalowane, z drugiej – nie udowodniono w 100%, że... więcej »
Najnowsze przepisy
Danie szybkie i proste w przygotowaniu a do tego również tanie. więcej »
Któż nie lubi jagód? Te niewielkie owoce mają wiele korzystnych właściwości zdrowotnych i znakomicie smakują! Zawierają wiele witamin oraz... więcej »
Smaczna owsianka, idealna na śniadanie. Dobrze zbilansowana ilość węglowodanów i białka, która zasili Wasz organizm na min. 3 godziny, dając... więcej »
Przepyszna sałatka na każdą okazję. Idealna nie tylko jako danie główne ale również jako szybkie rozwiązanie gdy zjawią się goście. Prosta i... więcej »