Nazwa produktu | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | Kalkulator Kalorii | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Waga g | (kcal) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (mcg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (mg) | (IU) | (mg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | ||
kurczak, pierś, mięso ze skórą, smażony w panierce | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 260 | 25 | 13 | 9 | - | - | - | - | - | - | - | 3.1 | 5.5 | 3.5 | - | 20 | 0 | 0.12 | 0.15 | 0.82 | 0.43 | 0.3 | 0 | 6 | 1.1 | 15 | 20 | 1.3 | 24 | 185 | 201 | 275 | 0.95 | 0.06 | 0.054 | 28 | 1 | 0.29 | 1.2 | 0.66 | 2 | 1.3 | 1.8 | 0.99 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
pierś bez kości, 140g | 364 | 35 | 18 | 13 | - | - | - | - | - | - | - | 4.3 | 7.6 | 4.9 | - | 28 | 0 | 0.16 | 0.2 | 1.2 | 0.6 | 0.42 | 0 | 8.4 | 1.5 | 21 | 28 | 1.8 | 34 | 259 | 281 | 385 | 1.3 | 0.084 | 0.076 | 39 | 1.4 | 0.4 | 1.7 | 0.92 | 2.8 | 1.8 | 2.6 | 1.4 | Dodaj | |
kurczak, pierś, mięso ze skórą, surowy | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 172 | 21 | 9.3 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 2 | 3.8 | 2.7 | 0.11 | 24 | 0 | 0.063 | 0.085 | 0.8 | 0.53 | 0.34 | 0 | 16 | 0.27 | 4 | 11 | 0.74 | 25 | 174 | 220 | 63 | 0.8 | 0.039 | 0.018 | 17 | 0.87 | 0.24 | 1 | 0.56 | 1.7 | 1.1 | 1.5 | 0.82 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
pierś bez kości, 145g | 249 | 30 | 13 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 2.8 | 5.5 | 3.9 | 0.15 | 35 | 0 | 0.091 | 0.12 | 1.2 | 0.77 | 0.49 | 0 | 23 | 0.39 | 5.8 | 16 | 1.1 | 36 | 252 | 319 | 91 | 1.2 | 0.057 | 0.026 | 24 | 1.3 | 0.34 | 1.5 | 0.82 | 2.5 | 1.5 | 2.2 | 1.2 | Dodaj | |
kurczak, pierś, samo mięso, duszony | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 151 | 29 | 3 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.66 | 1 | 0.85 | - | 6 | 0 | 0.042 | 0.12 | 0.57 | 0.33 | 0.23 | 0 | 5 | 0.27 | 3 | 13 | 0.88 | 24 | 165 | 187 | 63 | 0.97 | 0.043 | 0.018 | 22 | 1.2 | 0.34 | 1.4 | 0.8 | 2.5 | 1.5 | 2.2 | 1.2 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szklanka, produkt posiekany lub krojony w kostkę, 140g | 211 | 41 | 4.2 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.92 | 1.4 | 1.2 | - | 8.4 | 0 | 0.059 | 0.17 | 0.8 | 0.46 | 0.32 | 0 | 7 | 0.38 | 4.2 | 18 | 1.2 | 34 | 231 | 262 | 88 | 1.4 | 0.06 | 0.025 | 31 | 1.7 | 0.47 | 2 | 1.1 | 3.4 | 2.1 | 3 | 1.6 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
pierś bez skóry i kości, 95g | 143 | 28 | 2.9 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.63 | 0.98 | 0.81 | - | 5.7 | 0 | 0.04 | 0.11 | 0.54 | 0.31 | 0.22 | 0 | 4.8 | 0.26 | 2.9 | 12 | 0.84 | 23 | 157 | 178 | 60 | 0.92 | 0.041 | 0.017 | 21 | 1.2 | 0.32 | 1.4 | 0.76 | 2.3 | 1.5 | 2.1 | 1.1 | Dodaj | |
kurczak, pierś, samo mięso, pieczony | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 165 | 31 | 3.6 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.77 | 1.2 | 1 | - | 6 | 0 | 0.07 | 0.11 | 0.97 | 0.6 | 0.34 | 0 | 5 | 0.27 | 4 | 15 | 1 | 29 | 228 | 256 | 74 | 1 | 0.049 | 0.017 | 28 | 1.3 | 0.36 | 1.5 | 0.86 | 2.6 | 1.6 | 2.3 | 1.2 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szklanka, produkt posiekany lub krojony w kostkę, 140g | 231 | 43 | 5 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 1.1 | 1.7 | 1.4 | - | 8.4 | 0 | 0.098 | 0.16 | 1.4 | 0.84 | 0.48 | 0 | 7 | 0.38 | 5.6 | 21 | 1.5 | 41 | 319 | 358 | 104 | 1.4 | 0.069 | 0.024 | 39 | 1.8 | 0.51 | 2.2 | 1.2 | 3.7 | 2.3 | 3.3 | 1.7 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
pierś bez skóry i kości, 86g | 142 | 27 | 3.1 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.66 | 1.1 | 0.87 | - | 5.2 | 0 | 0.06 | 0.098 | 0.83 | 0.52 | 0.29 | 0 | 4.3 | 0.23 | 3.4 | 13 | 0.89 | 25 | 196 | 220 | 64 | 0.86 | 0.042 | 0.015 | 24 | 1.1 | 0.31 | 1.3 | 0.74 | 2.3 | 1.4 | 2 | 1.1 | Dodaj | |
kurczak, pierś, samo mięso, smażony | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 187 | 33 | 4.7 | 0.51 | - | - | - | - | - | - | - | 1.1 | 1.7 | 1.3 | - | 7 | 0 | 0.079 | 0.13 | 1 | 0.64 | 0.37 | 0 | 5 | 0.42 | 4 | 16 | 1.1 | 31 | 246 | 276 | 79 | 1.1 | 0.054 | 0.021 | 26 | 1.4 | 0.39 | 1.7 | 0.93 | 2.8 | 1.8 | 2.5 | 1.3 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
pierś bez skóry i kości, 86g | 161 | 29 | 4.1 | 0.44 | - | - | - | - | - | - | - | 0.92 | 1.5 | 1.1 | - | 6 | 0 | 0.068 | 0.11 | 0.89 | 0.55 | 0.32 | 0 | 4.3 | 0.36 | 3.4 | 14 | 0.98 | 27 | 212 | 237 | 68 | 0.93 | 0.046 | 0.018 | 23 | 1.2 | 0.34 | 1.4 | 0.8 | 2.4 | 1.5 | 2.2 | 1.1 | Dodaj |
Najnowsze wpisy na blogu
Jedno z pytań, jakie najczęściej słyszą wegetarianie, brzmi „to skąd właściwie bierzesz białko?”. Nic w tym dziwnego, w końcu na biologii... więcej »
Już niebawem jesień, więc coraz częściej słyszymy o oczyszczaniu organizmu. Detoks czy oczyszczające diety to typowy jesienny temat numer jeden.... więcej »
Odchudzanie się jest bardzo demonizowane – jesteśmy namawiani do przyjmowania odpowiednich wspomagających zrzucenie zbędnych kilogramów suplementów,... więcej »
Wielu osobom zdrowa dieta automatycznie kojarzy się z dużymi wydatkami... Cóż, faktycznie napakowane cukrem i sztucznymi dodatkami przekąski kosztują... więcej »
Warzywa strączkowe znane są na całym świecie od wieków – bób uprawiano już w znanej wszystkim doskonale z lekcji historii Troi, soczewica była... więcej »
Z jednej strony panuje moda na zdrową, nieprzetworzoną żywność, a sztuczne dodatki do żywności są szkalowane, z drugiej – nie udowodniono w 100%, że... więcej »
Najnowsze przepisy
Danie szybkie i proste w przygotowaniu a do tego również tanie. więcej »
Któż nie lubi jagód? Te niewielkie owoce mają wiele korzystnych właściwości zdrowotnych i znakomicie smakują! Zawierają wiele witamin oraz... więcej »
Smaczna owsianka, idealna na śniadanie. Dobrze zbilansowana ilość węglowodanów i białka, która zasili Wasz organizm na min. 3 godziny, dając... więcej »
Przepyszna sałatka na każdą okazję. Idealna nie tylko jako danie główne ale również jako szybkie rozwiązanie gdy zjawią się goście. Prosta i... więcej »