Nazwa produktu | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | Kalkulator Kalorii | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Waga g | (kcal) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (mcg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (mg) | (IU) | (mg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | ||
kurczak, podudzie, samo mięso, pieczony | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 172 | 28 | 5.7 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 1.4 | 1.9 | 1.5 | - | 18 | 0 | 0.076 | 0.23 | 1.3 | 0.39 | 0.34 | 0 | 5 | 0.27 | 9 | 12 | 1.3 | 24 | 184 | 246 | 95 | 3.2 | 0.079 | 0.021 | 19 | 1.2 | 0.33 | 1.4 | 0.78 | 2.4 | 1.5 | 2.1 | 1.1 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szklanka, produkt posiekany lub krojony w kostkę, 140g | 241 | 40 | 7.9 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 1.9 | 2.6 | 2.1 | - | 25 | 0 | 0.11 | 0.33 | 1.8 | 0.55 | 0.48 | 0 | 7 | 0.38 | 13 | 17 | 1.8 | 34 | 258 | 344 | 133 | 4.5 | 0.11 | 0.029 | 27 | 1.7 | 0.46 | 2 | 1.1 | 3.4 | 2.1 | 3 | 1.6 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
udo, bez skóry i kości, 44g | 76 | 12 | 2.5 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.6 | 0.82 | 0.65 | - | 7.9 | 0 | 0.033 | 0.1 | 0.57 | 0.17 | 0.15 | 0 | 2.2 | 0.12 | 4 | 5.3 | 0.57 | 11 | 81 | 108 | 42 | 1.4 | 0.035 | 0.0092 | 8.4 | 0.53 | 0.15 | 0.62 | 0.34 | 1.1 | 0.66 | 0.93 | 0.49 | Dodaj | |
kurczak, podudzie, samo mięso, smażony | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 195 | 29 | 8.1 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 2 | 2.9 | 2.1 | - | 18 | - | 0.077 | 0.24 | 1.3 | 0.39 | 0.35 | 0 | - | - | 9 | 12 | 1.3 | 24 | 186 | 249 | 96 | 3.2 | 0.08 | 0.021 | 20 | 1.2 | 0.34 | 1.4 | 0.79 | 2.4 | 1.5 | 2.1 | 1.1 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
udo, bez skóry i kości, 42g | 82 | 12 | 3.4 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.83 | 1.2 | 0.89 | - | 7.6 | - | 0.032 | 0.099 | 0.55 | 0.16 | 0.15 | 0 | - | - | 3.8 | 5 | 0.55 | 10 | 78 | 105 | 40 | 1.4 | 0.034 | 0.0088 | 8.2 | 0.51 | 0.14 | 0.6 | 0.33 | 1 | 0.63 | 0.9 | 0.48 | Dodaj | |
kurczak, podudzie, samo mięso, surowy | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 119 | 21 | 3.4 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.85 | 1.1 | 0.88 | 0.093 | 17 | 0 | 0.082 | 0.2 | 1.3 | 0.34 | 0.37 | 3.2 | 5 | 0.31 | 10 | 11 | 1 | 23 | 166 | 226 | 88 | 2.2 | 0.063 | 0.021 | 14 | 0.87 | 0.24 | 1 | 0.57 | 1.8 | 1.1 | 1.5 | 0.82 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
udo, bez skóry i kości, 62g | 74 | 13 | 2.1 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.53 | 0.66 | 0.55 | 0.058 | 11 | 0 | 0.051 | 0.12 | 0.8 | 0.21 | 0.23 | 2 | 3.1 | 0.19 | 6.2 | 6.8 | 0.64 | 14 | 103 | 140 | 55 | 1.4 | 0.039 | 0.013 | 8.4 | 0.54 | 0.15 | 0.63 | 0.35 | 1.1 | 0.67 | 0.96 | 0.51 | Dodaj | |
kurczak, sama skóra, na surowo | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 349 | 13 | 32 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 6.8 | 14 | 9.1 | 0.35 | 76 | 6 | 0.033 | 0.069 | 0.69 | 0.09 | 0.23 | 0 | 24 | 0 | 3 | 11 | 1.1 | 13 | 100 | 103 | 63 | 0.93 | 0.041 | 0.019 | 12 | 0.48 | 0.11 | 0.56 | 0.27 | 0.8 | 0.43 | 0.78 | 0.45 | Dodaj | |
kurczak, sama skóra, pieczona | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 454 | 20 | 41 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 8.6 | 17 | 11 | - | 78 | 0 | 0.036 | 0.13 | 0.71 | 0.1 | 0.2 | 0 | 8 | 0.4 | 2 | 14 | 1.5 | 15 | 125 | 136 | 65 | 1.2 | 0.064 | 0.022 | 137 | 0.73 | 0.16 | 0.86 | 0.41 | 1.2 | 0.66 | 1.2 | 0.69 | Dodaj |
Najnowsze wpisy na blogu
Jedno z pytań, jakie najczęściej słyszą wegetarianie, brzmi „to skąd właściwie bierzesz białko?”. Nic w tym dziwnego, w końcu na biologii... więcej »
Już niebawem jesień, więc coraz częściej słyszymy o oczyszczaniu organizmu. Detoks czy oczyszczające diety to typowy jesienny temat numer jeden.... więcej »
Odchudzanie się jest bardzo demonizowane – jesteśmy namawiani do przyjmowania odpowiednich wspomagających zrzucenie zbędnych kilogramów suplementów,... więcej »
Wielu osobom zdrowa dieta automatycznie kojarzy się z dużymi wydatkami... Cóż, faktycznie napakowane cukrem i sztucznymi dodatkami przekąski kosztują... więcej »
Warzywa strączkowe znane są na całym świecie od wieków – bób uprawiano już w znanej wszystkim doskonale z lekcji historii Troi, soczewica była... więcej »
Z jednej strony panuje moda na zdrową, nieprzetworzoną żywność, a sztuczne dodatki do żywności są szkalowane, z drugiej – nie udowodniono w 100%, że... więcej »
Najnowsze przepisy
Danie szybkie i proste w przygotowaniu a do tego również tanie. więcej »
Któż nie lubi jagód? Te niewielkie owoce mają wiele korzystnych właściwości zdrowotnych i znakomicie smakują! Zawierają wiele witamin oraz... więcej »
Smaczna owsianka, idealna na śniadanie. Dobrze zbilansowana ilość węglowodanów i białka, która zasili Wasz organizm na min. 3 godziny, dając... więcej »
Przepyszna sałatka na każdą okazję. Idealna nie tylko jako danie główne ale również jako szybkie rozwiązanie gdy zjawią się goście. Prosta i... więcej »