Makroelementy i mikroelementy w: indyk, wszystkie rodzaje, pierś, mięso ze skórą, pieczony
Magnez, wapń, potas, żelazo i inne składniki mineralne w porcji
Planowanie posiłków: Zaloguj się »
Tabela Kalorii
Drób
Indyki
indyk, wszystkie rodzaje, pierś, mięso ze skórą, pieczony

indyk, wszystkie rodzaje, pierś, mięso ze skórą, pieczony

100 g

Składniki odżywcze

w

Kalorie: 189 kcal

% dziennego zapotrzebowania*
(wg RDA - 2000 kcal)

Wapń, Ca 21 mg2 %
Żelazo, Fe 1.4 mg8 %
Magnez, Mg 27 mg9 %
Fosfor, P 210 mg30 %
Potas, K 288 mg6 %
Sód, Na 63 mg4 %
Cynk, Zn 2.03 mg25 %
Miedź, Cu 0.047 mg5 %
Mangan, Mn 0.02 mg1 %
Selen, Se 29.1 mcg53 %
Fluor, F -

* RDA - Recommended Dietary Allowances (zalecane dzienne spożycie). Daje wskazówkę, jaka jest zaleca dzienna dawka witamin i składników mineralnych dla danej grupy, niezbędna do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Oblicz własne RDA:
Obliczenia RDA są oparte na indywidualnych czynnikach, takich jak wiek, waga, wzrost i płeć. Po indywidualnym ustawieniu RDA, wszystkie produkty spożywcze w Ile-Kalorii.pl są wyświetlane zgodnie z tymi ustawieniami. W każdej chwili możesz ponownie obliczyć lub zmienić swoje RDA.

Wiek: Płeć:  

Dodaj do kalkulatora kalorii:

Podsumowanie wartości odżywczych:

Kcal 189 9%
Tłuszc. 7.4 g 7%
Węglo. 0 g <1%
Białko 29 g 29%

Źródła kalorii:
  • Węglowodany (0%)
  • Tłuszcz (20%)
  • Białko (80%)


comments powered by Disqus

Najnowsze wpisy na blogu


Najnowsze przepisy



Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.