Nazwa produktu | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan⇓ | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | Kalkulator Kalorii | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Waga g | (kcal) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (mcg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (mg) | (IU) | (mg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | ||
kurczak, pieczony | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 234 | 27 | 13 | 0.06 | - | - | - | - | - | - | - | 2.9 | 5.2 | 3.7 | - | 191 | 0 | 0.063 | 0.22 | 1.1 | 0.38 | 0.94 | 0.5 | 1 | 0.33 | 29 | 15 | 1.7 | 23 | 182 | 212 | 79 | 2.2 | 0.08 | 0.031 | 16 | 1.1 | 0.3 | 1.3 | 0.71 | 2.2 | 1.3 | 2 | 1.1 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
kurczak, 682g | 1596 | 183 | 91 | 0.41 | - | - | - | - | - | - | - | 20 | 35 | 25 | - | 1303 | 0 | 0.43 | 1.5 | 7.7 | 2.6 | 6.4 | 3.4 | 6.8 | 2.3 | 198 | 102 | 11 | 157 | 1241 | 1446 | 539 | 15 | 0.55 | 0.21 | 108 | 7.6 | 2 | 8.9 | 4.8 | 15 | 9.1 | 13 | 7.2 | Dodaj | |
emu, polędwiczka, pieczona | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 152 | 29 | 3.1 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.43 | 1.2 | 0.79 | - | 0 | 0 | 0.33 | 0.56 | 3.1 | 0.85 | 8.7 | 0 | - | 0.23 | 9 | 9 | 5.1 | 30 | 274 | 374 | 58 | 3.4 | 0.28 | 0.031 | 44 | 0.83 | 0.19 | 0.97 | 0.55 | 1.7 | 0.95 | 1.6 | 0.83 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
stek, 244g | 371 | 71 | 7.6 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 1.1 | 3 | 1.9 | - | 0 | 0 | 0.79 | 1.4 | 7.7 | 2.1 | 21 | 0 | - | 0.56 | 22 | 22 | 12 | 73 | 669 | 913 | 142 | 8.3 | 0.68 | 0.076 | 106 | 2 | 0.47 | 2.4 | 1.3 | 4.2 | 2.3 | 3.9 | 2 | Dodaj | |
indyk, młody, mięso ze skórą, podrobami i szyją, pieczony | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 171 | 28 | 5.6 | 0.04 | - | - | - | - | - | - | - | 1.4 | 1.9 | 1.6 | - | 67 | - | 0.042 | 0.22 | 1 | 0.4 | 1.3 | 0.1 | - | - | 21 | 23 | 2.2 | 24 | 196 | 242 | 65 | 3.1 | 0.16 | 0.031 | 34 | 1.2 | 0.31 | 1.5 | 0.78 | 2.5 | 1.4 | 2.2 | 1.1 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
indyk, 1772g | 3030 | 498 | 100 | 0.71 | - | - | - | - | - | - | - | 26 | 33 | 29 | - | 1187 | - | 0.74 | 3.8 | 18 | 7.1 | 23 | 1.8 | - | - | 372 | 408 | 39 | 425 | 3473 | 4288 | 1152 | 55 | 2.9 | 0.55 | 606 | 22 | 5.5 | 26 | 14 | 45 | 25 | 39 | 20 | Dodaj | |
kura rosołowa, surowa | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 251 | 17 | 20 | 0.19 | - | - | - | - | - | - | - | 4.3 | 7.8 | 5.5 | - | 331 | - | 0.11 | 0.25 | 1.1 | 0.35 | 1.3 | 3.1 | - | - | 37 | 10 | 1.5 | 20 | 173 | 204 | 71 | 1.4 | 0.092 | 0.031 | 13 | 0.73 | 0.2 | 0.86 | 0.46 | 1.4 | 0.87 | 1.3 | 0.69 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
kurczak, 905g | 2272 | 158 | 177 | 1.7 | - | - | - | - | - | - | - | 39 | 71 | 50 | - | 2996 | - | 1 | 2.3 | 10 | 3.2 | 11 | 28 | - | - | 335 | 91 | 14 | 181 | 1566 | 1846 | 643 | 12 | 0.83 | 0.28 | 113 | 6.6 | 1.8 | 7.7 | 4.2 | 13 | 7.9 | 12 | 6.2 | Dodaj | |
kurczak, kapłon, mięso ze skórą, podrobami i szyją, pieczony | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 226 | 28 | 12 | 0.04 | - | - | - | - | - | - | - | 2.5 | 4.7 | 3.3 | - | 220 | - | 0.07 | 0.22 | 1.2 | 0.41 | 0.36 | 0.4 | - | - | 26 | 15 | 1.8 | 23 | 239 | 243 | 50 | 1.9 | 0.081 | 0.031 | 19 | 1.2 | 0.32 | 1.4 | 0.75 | 2.3 | 1.4 | 2.1 | 1.1 | Dodaj |
Najnowsze wpisy na blogu
Jedno z pytań, jakie najczęściej słyszą wegetarianie, brzmi „to skąd właściwie bierzesz białko?”. Nic w tym dziwnego, w końcu na biologii... więcej »
Już niebawem jesień, więc coraz częściej słyszymy o oczyszczaniu organizmu. Detoks czy oczyszczające diety to typowy jesienny temat numer jeden.... więcej »
Odchudzanie się jest bardzo demonizowane – jesteśmy namawiani do przyjmowania odpowiednich wspomagających zrzucenie zbędnych kilogramów suplementów,... więcej »
Wielu osobom zdrowa dieta automatycznie kojarzy się z dużymi wydatkami... Cóż, faktycznie napakowane cukrem i sztucznymi dodatkami przekąski kosztują... więcej »
Warzywa strączkowe znane są na całym świecie od wieków – bób uprawiano już w znanej wszystkim doskonale z lekcji historii Troi, soczewica była... więcej »
Z jednej strony panuje moda na zdrową, nieprzetworzoną żywność, a sztuczne dodatki do żywności są szkalowane, z drugiej – nie udowodniono w 100%, że... więcej »
Najnowsze przepisy
Danie szybkie i proste w przygotowaniu a do tego również tanie. więcej »
Któż nie lubi jagód? Te niewielkie owoce mają wiele korzystnych właściwości zdrowotnych i znakomicie smakują! Zawierają wiele witamin oraz... więcej »
Smaczna owsianka, idealna na śniadanie. Dobrze zbilansowana ilość węglowodanów i białka, która zasili Wasz organizm na min. 3 godziny, dając... więcej »
Przepyszna sałatka na każdą okazję. Idealna nie tylko jako danie główne ale również jako szybkie rozwiązanie gdy zjawią się goście. Prosta i... więcej »