Nazwa produktu | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan⇓ | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | Kalkulator Kalorii | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Waga g | (kcal) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (mcg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (mg) | (IU) | (mg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | ||
indyk, drugi żołądek, wszystkie rodzaje, duszony na wolnym ogniu | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 129 | 22 | 3.9 | 0.38 | - | - | - | - | - | - | - | 0.5 | 1.2 | 1.2 | 0 | 0 | 0 | 0.013 | 0.21 | 0.53 | 0.11 | 8.1 | 6.3 | 0 | 0.05 | 13 | 7 | 5 | 17 | 154 | 332 | 67 | 3.4 | 0.13 | 0.054 | 33 | - | - | - | - | - | - | - | - | Dodaj | |
kurczak, udziec, mięso ze skórą, smażony w panierce | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 273 | 22 | 16 | 8.7 | - | - | - | - | - | - | - | 3.9 | 6.6 | 4.3 | - | 27 | - | 0.12 | 0.22 | 0.99 | 0.27 | 0.28 | 0 | - | - | 18 | 18 | 1.4 | 20 | 152 | 189 | 279 | 2.2 | 0.08 | 0.054 | 27 | 0.89 | 0.25 | 1.1 | 0.57 | 1.7 | 1.1 | 1.6 | 0.87 | Dodaj | |
kurczak, pierś, mięso ze skórą, smażony w panierce | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 260 | 25 | 13 | 9 | - | - | - | - | - | - | - | 3.1 | 5.5 | 3.5 | - | 20 | 0 | 0.12 | 0.15 | 0.82 | 0.43 | 0.3 | 0 | 6 | 1.1 | 15 | 20 | 1.3 | 24 | 185 | 201 | 275 | 0.95 | 0.06 | 0.054 | 28 | 1 | 0.29 | 1.2 | 0.66 | 2 | 1.3 | 1.8 | 0.99 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
pierś bez kości, 140g | 364 | 35 | 18 | 13 | - | - | - | - | - | - | - | 4.3 | 7.6 | 4.9 | - | 28 | 0 | 0.16 | 0.2 | 1.2 | 0.6 | 0.42 | 0 | 8.4 | 1.5 | 21 | 28 | 1.8 | 34 | 259 | 281 | 385 | 1.3 | 0.084 | 0.076 | 39 | 1.4 | 0.4 | 1.7 | 0.92 | 2.8 | 1.8 | 2.6 | 1.4 | Dodaj | |
kurczak, szyja, ze skórą, smażona w mące | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 332 | 24 | 24 | 4.2 | - | - | - | - | - | - | - | 5.5 | 9.7 | 6.3 | - | 57 | - | 0.078 | 0.26 | 0.98 | 0.25 | 0.26 | 0 | - | - | 11 | 31 | 2.4 | 19 | 132 | 180 | 82 | 3.1 | 0.13 | 0.052 | 19 | 0.96 | 0.26 | 1.1 | 0.61 | 1.8 | 1.1 | 1.7 | 0.92 | Dodaj | |
kurczak, podudzie, mięso ze skórą, smażony w panierce | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 268 | 22 | 16 | 8.3 | - | - | - | - | - | - | - | 3.8 | 6.4 | 4.1 | - | 26 | - | 0.11 | 0.22 | 1 | 0.27 | 0.28 | 0 | - | - | 18 | 17 | 1.4 | 20 | 147 | 186 | 269 | 2.3 | 0.076 | 0.052 | 22 | 0.9 | 0.25 | 1.1 | 0.58 | 1.7 | 1.1 | 1.6 | 0.88 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
udo, bez kości, 72g | 193 | 16 | 11 | 6 | - | - | - | - | - | - | - | 2.7 | 4.6 | 3 | - | 19 | - | 0.081 | 0.15 | 0.73 | 0.19 | 0.2 | 0 | - | - | 13 | 12 | 0.97 | 14 | 106 | 134 | 194 | 1.7 | 0.055 | 0.037 | 16 | 0.65 | 0.18 | 0.77 | 0.42 | 1.3 | 0.8 | 1.2 | 0.63 | Dodaj |
Najnowsze wpisy na blogu
Jedno z pytań, jakie najczęściej słyszą wegetarianie, brzmi „to skąd właściwie bierzesz białko?”. Nic w tym dziwnego, w końcu na biologii... więcej »
Już niebawem jesień, więc coraz częściej słyszymy o oczyszczaniu organizmu. Detoks czy oczyszczające diety to typowy jesienny temat numer jeden.... więcej »
Odchudzanie się jest bardzo demonizowane – jesteśmy namawiani do przyjmowania odpowiednich wspomagających zrzucenie zbędnych kilogramów suplementów,... więcej »
Wielu osobom zdrowa dieta automatycznie kojarzy się z dużymi wydatkami... Cóż, faktycznie napakowane cukrem i sztucznymi dodatkami przekąski kosztują... więcej »
Warzywa strączkowe znane są na całym świecie od wieków – bób uprawiano już w znanej wszystkim doskonale z lekcji historii Troi, soczewica była... więcej »
Z jednej strony panuje moda na zdrową, nieprzetworzoną żywność, a sztuczne dodatki do żywności są szkalowane, z drugiej – nie udowodniono w 100%, że... więcej »
Najnowsze przepisy
Danie szybkie i proste w przygotowaniu a do tego również tanie. więcej »
Któż nie lubi jagód? Te niewielkie owoce mają wiele korzystnych właściwości zdrowotnych i znakomicie smakują! Zawierają wiele witamin oraz... więcej »
Smaczna owsianka, idealna na śniadanie. Dobrze zbilansowana ilość węglowodanów i białka, która zasili Wasz organizm na min. 3 godziny, dając... więcej »
Przepyszna sałatka na każdą okazję. Idealna nie tylko jako danie główne ale również jako szybkie rozwiązanie gdy zjawią się goście. Prosta i... więcej »