Nazwa produktu | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | Kalkulator Kalorii | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Waga g | (kcal) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (mcg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (mg) | (IU) | (mg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | ||
nerkowiec, surowe | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 553 | 18 | 44 | 30 | 5.8 | 0.05 | 0.05 | 0 | 0 | 0 | 23 | 7.8 | 24 | 7.8 | - | 0 | 0 | 0.42 | 0.058 | 0.86 | 0.42 | 0 | 0.5 | 0 | 0.9 | 25 | 37 | 6.7 | 292 | 593 | 660 | 12 | 5.8 | 2.2 | 1.7 | 20 | 0.69 | 0.29 | 1.1 | 0.36 | 0.93 | 0.79 | 1.5 | 0.95 | Dodaj | |
orzech włoski, czarne, suszone | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 618 | 24 | 59 | 9.9 | 1 | 0.05 | 0.05 | 0 | 0 | - | 0.24 | 35 | 15 | 3.4 | - | 0 | 24 | 0.057 | 0.13 | 1.7 | 0.58 | 0 | 1.7 | 0 | 1.8 | 31 | 61 | 3.1 | 201 | 513 | 523 | 2 | 3.4 | 1.4 | 3.9 | 17 | 0.72 | 0.32 | 1.3 | 0.47 | 0.71 | 0.97 | 1.7 | 1.1 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szklanka, w formie posiekanej, 125g | 773 | 30 | 74 | 12 | 1.3 | 0.063 | 0.063 | 0 | 0 | - | 0.3 | 44 | 19 | 4.2 | - | 0 | 30 | 0.071 | 0.16 | 2.1 | 0.73 | 0 | 2.1 | 0 | 2.3 | 39 | 76 | 3.9 | 251 | 641 | 654 | 2.5 | 4.2 | 1.7 | 4.9 | 21 | 0.9 | 0.4 | 1.6 | 0.58 | 0.89 | 1.2 | 2.1 | 1.4 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
łyżka stołowa, 7.8g | 48 | 1.9 | 4.6 | 0.77 | 0.078 | 0.0039 | 0.0039 | 0 | 0 | - | 0.019 | 2.7 | 1.2 | 0.26 | - | 0 | 1.9 | 0.0044 | 0.01 | 0.13 | 0.045 | 0 | 0.13 | 0 | 0.14 | 2.4 | 4.8 | 0.24 | 16 | 40 | 41 | 0.16 | 0.26 | 0.11 | 0.3 | 1.3 | 0.056 | 0.025 | 0.099 | 0.036 | 0.056 | 0.075 | 0.13 | 0.085 | Dodaj | |
orzechy brazylijskie, suszone, nieblanszowane | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 656 | 14 | 66 | 12 | 2.3 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0.25 | 21 | 25 | 15 | - | 0 | 0 | 0.62 | 0.035 | 0.18 | 0.1 | 0 | 0.7 | 0 | 5.7 | 22 | 160 | 2.4 | 376 | 725 | 659 | 3 | 4.1 | 1.7 | 1.2 | 1917 | 0.36 | 0.14 | 0.76 | 1 | 0.49 | 0.52 | 1.2 | 0.63 | Dodaj | |
![]() |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 628 | 15 | 61 | 17 | 4.2 | 0.07 | 0.07 | 0 | 0 | - | 0.48 | 7.9 | 46 | 4.5 | - | 0 | 11 | 0.64 | 0.11 | 0.92 | 0.56 | 0 | 6.3 | 0 | 15 | 113 | 114 | 4.7 | 163 | 290 | 680 | 0 | 2.5 | 1.7 | 6.2 | 2.4 | 0.5 | 0.19 | 0.7 | 0.22 | 0.42 | 0.55 | 1.1 | 0.66 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szklanka, w formie posiekanej, 115g | 722 | 17 | 70 | 19 | 4.8 | 0.081 | 0.081 | 0 | 0 | - | 0.55 | 9.1 | 52 | 5.1 | - | 0 | 13 | 0.74 | 0.13 | 1.1 | 0.65 | 0 | 7.2 | 0 | 17 | 130 | 131 | 5.4 | 187 | 334 | 782 | 0 | 2.8 | 2 | 7.1 | 2.8 | 0.57 | 0.22 | 0.81 | 0.25 | 0.48 | 0.63 | 1.2 | 0.76 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
orzechy/orzechów, 14g | 88 | 2.1 | 8.5 | 2.3 | 0.59 | 0.0098 | 0.0098 | 0 | 0 | - | 0.067 | 1.1 | 6.4 | 0.62 | - | 0 | 1.5 | 0.09 | 0.016 | 0.13 | 0.079 | 0 | 0.88 | 0 | 2.1 | 16 | 16 | 0.66 | 23 | 41 | 95 | 0 | 0.34 | 0.24 | 0.86 | 0.34 | 0.07 | 0.027 | 0.098 | 0.031 | 0.059 | 0.076 | 0.15 | 0.093 | Dodaj | |
orzechy laskowe, blanszowane | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 629 | 14 | 61 | 17 | 3.4 | 0.07 | 0.07 | 0 | 0 | - | 0.93 | 5.6 | 48 | 4.7 | - | 0 | 23 | 0.48 | 0.11 | 0.82 | 0.59 | 0 | 2 | 0 | 18 | 78 | 149 | 3.3 | 160 | 310 | 658 | 0 | 2.2 | 1.6 | 13 | 4.1 | 0.46 | 0.18 | 0.64 | 0.2 | 0.39 | 0.5 | 0.97 | 0.61 | Dodaj |
Najnowsze wpisy na blogu
Jedno z pytań, jakie najczęściej słyszą wegetarianie, brzmi „to skąd właściwie bierzesz białko?”. Nic w tym dziwnego, w końcu na biologii... więcej »
Już niebawem jesień, więc coraz częściej słyszymy o oczyszczaniu organizmu. Detoks czy oczyszczające diety to typowy jesienny temat numer jeden.... więcej »
Odchudzanie się jest bardzo demonizowane – jesteśmy namawiani do przyjmowania odpowiednich wspomagających zrzucenie zbędnych kilogramów suplementów,... więcej »
Wielu osobom zdrowa dieta automatycznie kojarzy się z dużymi wydatkami... Cóż, faktycznie napakowane cukrem i sztucznymi dodatkami przekąski kosztują... więcej »
Warzywa strączkowe znane są na całym świecie od wieków – bób uprawiano już w znanej wszystkim doskonale z lekcji historii Troi, soczewica była... więcej »
Z jednej strony panuje moda na zdrową, nieprzetworzoną żywność, a sztuczne dodatki do żywności są szkalowane, z drugiej – nie udowodniono w 100%, że... więcej »
Najnowsze przepisy
Danie szybkie i proste w przygotowaniu a do tego również tanie. więcej »
Któż nie lubi jagód? Te niewielkie owoce mają wiele korzystnych właściwości zdrowotnych i znakomicie smakują! Zawierają wiele witamin oraz... więcej »
Smaczna owsianka, idealna na śniadanie. Dobrze zbilansowana ilość węglowodanów i białka, która zasili Wasz organizm na min. 3 godziny, dając... więcej »
Przepyszna sałatka na każdą okazję. Idealna nie tylko jako danie główne ale również jako szybkie rozwiązanie gdy zjawią się goście. Prosta i... więcej »