Kategoria: Blog

4 powody, by wreszcie zacząć ćwiczyć

Sport – przyjemny sposób spędzania czasu czy może coś więcej? Co dadzą ci regularne treningi? Sprawdź! W dzisiejszych czasach tempo życia jest ogromne – pędzimy...

Jesteś tym, co jesz, czyli czy dieta wpływa na nasz wygląd…

Ile jest prawdy w stwierdzeniu „Jesteś tym, co jesz”? Czy dieta może wpływać na nasz wygląd? Co jeść, by wzmocnić włosy i uelastycznić skórę? Wszyscy...

Co jeść przed i po treningu?

Jakie potrawy dodadzą energii przed treningiem, a jakie potem zregenerują organizm? Sprawdź, co jeść przed i po wysiłku fizycznym! Typowy błąd początkujących sportowców marzących o...

Jak wybrać dobrą siłownię?

Planujesz zacząć ćwiczyć na siłowni, ale nie wiesz, na którą się zdecydować? Wybór miejsca, w którym będziesz trenować jest bardzo o ważny, ponieważ ma on...

Kawa z masłem – nowy sposób na odchudzanie?

Od jakiegoś czasu uwidacznia się nowa moda wśród kawoszy – kawa z masłem. W skrócie ujmując, polega ona na zmiksowaniu około połowy kostki masła wraz...

Guma do żucia może pomóc Ci schudnąć!

O gumie do żucia napisano już wiele. Jedni uważają, że żucie gumy jest niezdrowe i nieestetyczne a inni wręcz przeciwnie. Niezależnie od tego co słyszeliście...

Zdrowotne sekrety żurawiny, o których musisz wiedzieć!

Żurawina często jest postrzegana jako bardzo zwyczajny owoc, ewentualnie jako jeden z wielu dodatków aromatycznych do produktów spożywczych i napojów. Mało jednak kto wie, że...

Nadmiar cukru może Cię zabić!

Nadmiar cukru w diecie może powodować szereg problemów zdrowotnych, jednak najnowsze badania wykazały, że może doprowadzić również do przedwczesnej śmierci. Według naukowców z Centrum Kontroli...

5 rzeczy, które przeszkadzają w utrzymaniu diety

Ile razy słyszeliście o tysiącu rzeczy, które przeszkadzają w prowadzeniu i utrzymaniu diety? Często są to po prostu wymówki, których używamy, aby się usprawiedliwić, że...

Sfermentowane jedzenie jest dla Ciebie dobre!

Fermentacja jest procesem polegającym na zamianie cukrów i węglowodanów w alkohol oraz dwutlenek węgla jako produkt uboczny. Do tego procesu przyczyniają się drożdże i bakterie....